Ekonomi Erdoğan'dan doktor ve eczacılara rest

Erdoğan'dan doktor ve eczacılara rest

Paylaş
Erdoğan'dan doktor ve eczacılara rest

Başbakan Tayyip Erdoğan, krizin Türkiye'yi 'teğet' geçtiği görüşünde ısrarcı olurken, bu kelimenin ne anlama geldiğinin hâlâ anlaşılamadığını belirtti

Kredi notumuz yükseldi: Moodys, Türkiye’nin kredi notunu artırdı. Onun öncesinde de Fitch notumuzu 2 kademe artırmıştı. Türkiye, krizde notu artan 14 ülke arasına girdi. Muhalefetin kriz tellallığı yaptığı bu dönemde uluslararası kuruluşlar, Türkiye’nin doğru bir yolda olduğunu, başarılı bir kriz yönetimi yaptığını, her geçen gün güven katsayısını daha da artırdığını teyit etmiş oldular.

Tam gün yasası: Bakıyorsun, doktor hastanede yok. Nerede? ’Part-time (yarım gün) çalışıyor.’ Doktor sıkıntısı var. Gel fulltime (tam gün) çalış. Millet hastaneye geldiği zaman, beyefendinin ismi orada yazılı ama içeride yok. Nereye gitti? Muayenehanesine. Bundan uzak olanları tenzih ederim. Tam gün yasasının amacı, halka yüksek standartta hizmet vermek ve sağlık çalışanlarına yeni imkanlar sunmak.

Hastanede muayene: Yasayla, hekimlerimizin yoğun ve stresli bir günün yorgunluğundan sonra özel muayenelerine gitmelerine gerek kalmayacak. Arzu eden hekimler, hastanelerde mesai sonrasında hizmet verebilecek. Üniversitelerdeki öğretim üyelerimiz, asli görevleri olan eğitim ve araştırma faaliyetlerini hakkıyla icra edebilecek, bütün zamanlarını üniversiteye ayırabilecekler.

Ücretleri artacak: Uygulama sayesinde hekimlerin maaşına sabit ek katkı yapılacak ve bu, emekli maaşına yansıyacak. Pratisyen hekim maaşı yüzde 43, uzman hekim maaşı yüzde 71, klinik şef ve şef yardımcı maaşı yüzde 80 artırılacak. 25 yıl çalışan pratisyen hekimin emekli maaşı yüzde 44, uzman hekimin emekli maaşı yüzde 82, klinik şef ve şef yardımcısının emekli maaşı yüzde 100 artırılacak.

Doktora sert çıktı: Sağlık, itfaiye, diyanet, yargı, polisiye güvenlik, ideolojilere kurban edilemez. Bu tür şeyleri görünce üzülüyoruz. Bakıyorsunuz, işi durduracaklarmış. Bu olacak iş mi? Ameliyat masasında, benim vatandaşım, beyefendiler eylemi bitirsin ondan sonra ameliyat. ‘Efendim biz nöbetçi bıraktık.’ Neyin nöbetçisini bıraktın? Öyle şey olur mu? Böyle bir şeyi yapamazsın.

Eczanelere rest: 2.5 katrilyon liralık SSK eczanelerini kapattık. Bu denli bir kaynak elinizde, ‘Bundan sonra nasıl olsa devlet geri dönemez’ diyorsun. Dönmem de formüller bitti mi? Birlik, bakanımla oturur anlaşır, oturmadığı takdirde müracaat eden bütün eczanelerle anlaşmalarımızı yaparız. Online sistemiyle eczaneler anında hemen ilgili bakanlıkla kontağını kuruyor. Bunu da çok açık söylüyorum.

2

Haberin Devamı