Gündem Dolapdere şüphelileri serbest

Dolapdere şüphelileri serbest

Paylaş
Dolapdere şüphelileri serbest

İstanbul Dolapdere'de, DTP'lilere silah çeken 4 kişi adliyeye sevklerinin ardından serbest bırakıldı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DTP'nin kapatılmasının ardından Dolapdere'de yaşanan ve çevredeki kişilerin ve işyerlerinin zarar gördüğü olaylarla ilgili soruşturmada gözaltına aldığı 4 şüpheliyi Beyoğlu Adliyesi'ne sevk etti.

Geçen Pazar günü çıkan olaylarda Dolapdere'de oturan üç kişi, terör örgütü yandaşlarına tabanca çektiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Korku ve panik yaratmak suçundan haklarında işlem yapılan T.G., S.Ü. ve S.Z. savcılık tarafından tabancaların kuru sıkı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Ancak zanlılardan S.Ü.'nün başka bir suçtan yakalaması olduğu gerekçesiyle adliyeye getirildiği gün serbest bırakılan S.Z., "Bir muhabir, bana 500 TL verdi. Ben de silah çektim. Siz de 500 TL verin içeriyi gireyim savcıyı rehin alayım" sözleri üzerine de soruşturma derinleştirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün 3 şüpheli ile olay günü kullanılan gerçek silahtan çıkan kovanlarla ilgili yaptığı araştırmada Dolapdere'de bir otoparkta çalışan R.G. de gözaltına aldı. Çıkan olaylarda bulunan iki boş kovanın R.G.'nin silahına ait olduğu yapılan balistik incelemede tespit edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerden birinin kafasında polis şapkası olduğu dikkat çekti. 4 şüpheli mahkemedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.