Dünya 'Doğurduğunuz p.çler de domuz olacak'

'Doğurduğunuz p.çler de domuz olacak'

Paylaş
'Doğurduğunuz p.çler de domuz olacak'

Maldivler'de nikâh tazeleyen İsviçreli çift 'törenin' videosu tercüme edilince büyük bir şok yaşadı...

Nikâh tazelemek için Maldivler’e giden İsviçreli bir çift, pek de romantik olmayan bir muameleye maruz kaldı.

Çiftin 11 Ekim’de yapılan nikâh yenileme töreninin videosunda yerel görevlilerin “Dhivehi” dilinde neler dediği tercüme edilince, arka arkaya hakaret ve küfür edildiği anlaşıldı.

ÇİFT MUTLULUKLA GÜLÜMSÜYOR!

Nikâhın kıyıldığı otelde çalışan bir görevli, videoyu İngilizce altyazılarla YouTube’da yayınladı. Videoda, töreni yöneten kişi, bir dua okur gibi konuşarak ve başını ileri-geri sallayarak “Domuz kâfirler, sizin evliliğiniz caiz değil. Doğurduğunuz p.çler de sizin gibi domuz olacak. Sizin evliliğiniz geçerli değil. Biriniz kafirsiniz. Diğeriniz de hem kafir hem ateist” diyor. İsimleri açıklanmayan İsviçreli çift ise bu sırada gülümserken görülüyor.

Haberin Devamı

ÖZÜR VE TAZMİNAT

Videonun internette yayılmasının ardından, Maldivler hükümeti, turizm sektörünün bundan etkilenmemesi için devreye girdi. Dışişleri Bakanı Ahmed Şahid, “Mükemmel müşteri hizmetleri ve sıcak misafirperverliği ile tanınan Maldivler’de bu videoda yakalanan tavrın yeri yoktur. Dini ve kültürel değerlerimizle asla bağdaşmıyor” diyerek açıklamada bulundu. İsviçreli çiftten yüz yüze özür dilenmesi için diplomatlara talimat verdiğini belirten Dışişleri Bakanı Şahid, çiftin geçirdiği bu kötü deneyimden dolayı tazminat alacağını da söyledi.

(Milliyet)