Opr. Dr. Hande Akbaş Doğum sonrası kanama varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Doğum sonrası kanama varsa...

Haberin Devamı

Doğum sonrası nadiren de olsa bebeğin eşinden parçalar kalabilir, bu da kadında kanamaya neden olabilir. Yoğun kanamanız varsa vakit kaybetmeden doktora gidin. Ultrasonla yapılan muayene sonucu sorun saptanır ve tedavisi de yapılır.

İlaç kullandım ama...

26 yaşındayım. 4 ay önce doğum yaptım. Doğum yaptıktan 2 ay sonra adet gördüm. 3 hafta leke halinde kanamam oldu. Doktor normal olduğunu söyledi. Kanama yoğunlaşınca gittim. Kanamanın rahim duvarının kalınlığından ve yumurtlama düzensizliğinden olabileceğini belirtti. 12 gün ilaç kullandım ama yoğun kanamam var. Bu durum normal mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, emziriyor musunuz? Nadiren doğum sonrası içeride bebeğin plasenta denilen eşinden parçalar kalıp hastada kanamaya neden olabilir. Kişi emzirirken bile adet görebilir, bunda sorun yok. Ama yoğun olması pek beklenmez. Myom olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ameliyatta bu durum fark edilirdi. İçeride parça kaldıysa alınana kadar kanamanız devam eder. Anlamanın en kolay yolu ultrasonla rahmin içini incelemek eğer şüpheli bir alan görülürse o zaman histeroskop denilen rahmin içine kamerayla girilmesidir.

İlaç tedavisi işe yarar mı?

26 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Polikistik over’im var. Hamile kalamadım. 3 gün hormon testlerimi yeniledim. Sonuçlarımı yolluyorum. Doktorun yaptığı ultrasonda basit kist görüldü. Bu değerlerle yapılan ilaç tedavisiyle hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yaşınız genç ve 1 yıllık evlisiniz. Eşinizin sperm değerlerinde ve sizin rahim filminizde problem yoksa önerim üreme tıbbı alanında uzman birine başvurarak öncelikle 1-2 kez hormon kullanımıyla beraber aşılama yöntemi denemeniz. Eğer bu yöntemle gebe kalamazsanız o zaman tüp bebeğe geçebilirsiniz. Bana göndermiş olduğunuz hormon değerleri normal görünüyor. Ama ultrasonda görülmüş olan kisti takip ettirip tamamen geçtikten sonra tedaviye başlamanız en mantıklısı olacaktır.

Kanama arttı

Sezeryanla doğum yaptım ve 2 aydır adet görüyorum. Çok kanamam oluyor. Doğumda tüplerimi bağlattım, ondan olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüplerin bağlanmış olmasıyla adet kanaması arasında bir ilişki yoktur. Kanamanızın yoğun olmasının birçok nedeni olabilir. Örneğin; sezaryen sonrasında içeride bebeğin eşine ait dokular kalmış olabilir, hormonal bir bozukluk bulunabilir. Mutlaka muayene edilmelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder