Mehmet Coşkundeniz Doğru eş seçmenin püf noktaları
HABERİ PAYLAŞ

Doğru eş seçmenin püf noktaları

Haberin Devamı

Her flört ettiğimiz kişi bizim eş adayımız olmayabilir. Çünkü evlilik farklı şey, ilişki ve aşk farklı şey. Bazen çok tutkulu aşk yaşadığınız kişi iyi anlaşabildiğiniz kişi olmuyor. Eş seçmenin farklı dinamikleri var. Bu yazı eş seçerken dikkat etmeniz gereken unsurları anlatıyor...

1 - AŞK UNSURU: Aşık olduğunuz biriyle aşkın hormonal etkileri geçtikten sonra yapacağınız evlilikte mutlu olma olasılığınız yüksektir. Ancak aşk tek başına bir evliliği sürdürmek için yeterli değildir. Aşkı, sevgiye çevirmeniz şart. Sevemediğiniz biriyle yapacağınız evlilik size işkence gibi gelecektir.

2 - UYUM UNSURU: Zaman geçirirken ortak noktalar buluyor musunuz? Farklı zevkleriniz olsa da en azından bazı şeyleri birlikte yapabilme imkanınız var mı? Bu sorulara mutlaka “Evet” yanıtını veriyor olmanız gerekiyor. Uyum sağlayamadığınız biriyle yapacağınız evlilik boşanmayla sonuçlanacaktır.

3 - SOSYO-EKONOMİK UNSUR: Çiftlerin sosyal sınıfları ve ekonomik durumları da evlilik için önemlidir. Farklı sosyal sınıf, kültür ve eğitim düzeyinden olan çiftlerin evliliklerinde problemler yaşanmaktadır. Yani “İki gönül bir olunca samanlık seyran olur” atasözümüz de artık geçerli değildir.

4 - BASKI VE KISKANÇLIK UNSURU: Başta size hoş gelen ve hatta sevgi gösterisi olarak algıladığınız baskı ve kıskançlık bir süre sonra hayatı çekilmez kılar. Kıskançlığı dozunda mı değil mi? Size hayatınızı değiştirmeniz için baskı uyguluyor mu uygulamıyor mu? Bu sorulara da samimiyetle yanıt verin ve size baskı uygulayanı eş olarak seçmeyin.

5 - BENCİLLİK UNSURU: Kendisini dünyanın merkezi olarak mı görüyor? Henüz flört devresindeyken bile sizin isteklerinizi önemsemiyor mu? Bu insan evlendikten sonra da değişmeyecektir. Aynı tutumunu sürdürdüğü sürece de sizi evlendiğinize pişman edecektir. Kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyenler ideal eş adayı değildir.

6 - CİMRİLİK UNSURU: Paraya cimri olan, aşkına da cimridir. Bu yüzden eş seçerken hem savurgan olmamasına hem de cimri olmamasına dikkat etmelisiniz. Ailesinden, eşinden, çocuklarından parasını saklayan, evlendiği halde eşiyle cüzdanlarını ayrı tutanlar evlilik olgunluğuna erememiş insanlardır.

7 - AİLE UNSURU: Evlilik iki tarafın ailelerinin de bir arada olması anlamına gelir. Aileler arasındaki uyumsuzluk çiftlere yansır. Burada ya ailelerin uyumuna dikkat etmelisiniz ya da her iki taraf da aileleri hiç umursamadıklarını beyan etmelidir. Aksi takdirde aileler kavga eder, siz ayrılırsınız.

8 - KUŞAK UNSURU: Yaş farkı konusunda çok çeşitli görüşler var. Evlendiğiniz yaş önemli. Siz 22 evleneceğiniz kişi 42 yaşındaysa bir kuşak problemi yaşarsınız. Ama siz 32 evleneceğiniz kişi 42 ise böyle bir problem olmayacaktır. Bu nedenle makul bir yaş farkı olmasına dikkat edin. Tabii arada istisnalar her zaman vardır.

9 - SEKS UNSURU: Evlenmeden önce cinsel yaşamınız varsa onu test etme imkanına sahipsiniz. Ama cinsel yaşam yoksa bu durumda davranışlarını anlamlandırmalısınız. Sekse düşkün olup olmadığı, marjinal istekleri bulunup bulunmadığı konusunda araştırma yapmalısınız. Ayrıca cinsellik konusunda rahatça konuşabilmelisiniz.

10 - ÇOCUK UNSURU: Çiftler evlenmeden önce çocuk isteyip istemedikleri konusunda mutlaka mutabakata varmalı. İstiyorlarsa bunun zamanını da ortak bir şekilde belirlemeliler. Aksi takdirde çocuk isteği evlilik için büyük problem yaratacaktır. Bir taraf isteyip diğeri istemediğinde bu durum çatışmaya yol açacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder