Gündem Doğalgazlı evde sobadan öldüler

Doğalgazlı evde sobadan öldüler

Paylaş
Doğalgazlı evde sobadan öldüler

Pendik'te aynı dairede yaşayan baba ile kızı kömür sobasından sızan gazdan zehirlenerek öldü

Orhangazi Mahallesi Bulvar Caddesi Sinop Sokak numara 14/1’de meydana gelen olayda,babası Kazım Atayik (88) ile birlikte kalan ve babasının bakımını üstlenen Kıymet Atayik (43), dün gece sobayı söndürmeden yattı.

Baba ve kızı, sabah saatlerinde aynı binada oturan yakın akrabalarının çağrılarını yanıtsız bıraktı. Kapının açılmaması, telefona yanıt verilmemesi üzerine, bina sakinleri, yedek anahtarla daireye girdi. Kazım Atayik ile kızı Kıymet’in hareketsiz yattığını gören yakınları, hemen 112 Hızır Acil’e haber verdi.

Kısa süre içinde adrese gelen sağlık ekipleri, baba ile kızın sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldüğünü belirledi. Cumhuriyet Savcısı ile Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi.

Daireye gelen Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, içeride detaylı bir araştırma yaptı. Beş katlı binanın tamamında doğalgaz tesisatı olduğu, baba ile kızının kaldığı dairenin ise soba ile ısıtıldığı öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirttiler. Cumhuriyet Savcısı ile uzman ekiplerin incelemelerini tamamlamasının ardından cesetler Yenibosna’daki Adlı Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Baba ile kızının cesetleri evden çıkarıldığı sırada, yakın akrabaları gözyaşlarına boğuldu.

Kazım Atayik ile kızı Kıymet Atayik’in cenazelerinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Haluk ATALAY/DHA