Ekonomi Doğalgaza en az yüzde 5 zam

Doğalgaza en az yüzde 5 zam

Paylaş
Doğalgaza en az yüzde 5 zam

Doğalgaza zammın ilk sinyalini veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, oran açıklamaktan kaçınsa da, BOTAŞ'ın ocak için yüzde 5, şubat içinse yüzde 10 zam talebinde bulunduğu öğrenildi

ZAMLAR 2010’DA BAŞLIYOR

Haberin Devamı

2008’de yapılan zamların ardından 2009’da doğalgaz fiyatlarında hem zam hem indirim yapıldı. Ancak yeni yılla birlikte zamların yeniden başlaması bekleniyor.

Zammın ilk sinyalini de Enerji Bakanı Taner Yıldız verdi. Yıldız, “Zamda hem petrol fiyatlarının hem de dövizin etkisi var. Bu açıdan önümüzdeki günlerde rakam ortaya çıkacaktır. Ocak ayına kadar zam yapılmadı, ‘Gaza ocakta mı, şubatta mı zam yapılacak?’ diye soruluyor. Gereği neyse o yapılacak” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 50 ARTMAZ

Yıldız, zammın oranının CHP lideri Deniz Baykal’ın iddia ettiği gibi yüzde 50 olmayacağını kesin dille ifade etti ancak orana ilişkin rakam vermekten de kaçındı. Şimdi zammın oranı merak ediliyor.

Nakit akışını çevirmekte zorluk yaşayan BOTAŞ, zam yapılmasını istiyor. BOTAŞ’ın ocak için yüzde 5, şubat içinse yüzde 10 zam talebinde bulunduğu belirtiliyor. Yüksek Planlama Kurulu onay verirse zamların ocak ve şubatın ilk haftalarında açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı