Beden Sağlığı Doğal sonuçlar için saç çizgisi önemli (Saç ekimi hakkında her şey)

Doğal sonuçlar için saç çizgisi önemli (Saç ekimi hakkında her şey)

Paylaş
Doğal sonuçlar için saç çizgisi önemli (Saç ekimi hakkında her şey)

İşte erkeklerin korkulu rüyası olan kelliği tarihe karıştıran saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenler... Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekiminde doğal saç çizgisinin önemi nedir? Ekilen saçlar ne zaman çıkar?



Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Yörük anlattı:

Haberin Devamı

Saç ekimi nedir?

Başın arka ve yan taraflarındaki dökülmeme özelliğine sahip sağlıklı saçların dökülmüş olan bölgelere nakledilmesi işlemidir. Başarılı bir operasyon için saç köklerinin alındığı bölgedeki saçların sağlıklı ve yoğunluğunun iyi olması gerekir. Saç kökleri yeterliyse bütün açık bölgeye saç ekimi yapılabilir.

Kaç tür saç ekim yöntemi var?

Dünyada kabul edilen 2 ana saç ekim tekniği var:

1) FUT: Saç kökleri, iki kulak arasında kalan bölgeden ince bir şerit halinde çıkarılır. İşlem sonucunda kulak arasındaki bölgede uzun ince bir iz kalır.

2) FUE: Micromotor denilen bir aygıtla saç kökleri tek tek alınıp saçsız alana ekilir. FUE tekniğinde önce saç kalitesi kontrol edilir. Hasarlı çıkan saç kökleri sayısı yüksekse bu yöntemden vazgeçilir ve FUT tekniği tercih edilir.

Haberin Devamı

İşlem nerede yapılmalı?

Saç ekimi bir operasyon, ciddicerrahi bir işlemdir. Oluşabilecek sorunlara karşı ameliyathane ortamında,
steril koşullar altında uygulanmalı.

Saç ekiminde saç çizgisinin önemi nedir?

Doğal bir görünüm elde edebilmek için saç çizgisi çok önemli. Herkesin farklı bir yüz ifadesi, alın ve kafa yapısı var. Gelen her hastaya aynı saç çizgisi çizip uygulamak yerine kişiye özel saç ön çizgisi belirlenmeli. Bu sayede kişinin ifadesi bozulmaz, sonuçlar da daha doğal olur.

Beyaz saçlar da nakil için uygun mu?

Saç renginin önemi yok. Önemli olan saçın yapısı. Kalın, güçlü, sağlıklı saç köklerine sahip adayların Dr. Ayça sonuçları çok daha iyi olur.

Hangi yaş grubuna yapılır?

18-65 yaş grubu arasında yapılabilir. İşlem için yaştan çok dökülmenin şekli belirleyici. Çıplak gözle bakıldığında saçlı deri görülür hale geldiyse o bölgedeki saç yoğunluğu normal yoğunluğun yarısının altına düşmüş demektir. Bu kişiler uygun adaylardır.

İşlem ne kadar sürüyor?

Ekilecek saç köklerinin sayısına, kullanılacak tekniğe göre 8-12 saat sürebilir. Lokal anestezi altında yapılır. Ekim yapılan bölge uyuşturulduğu için ağrı en düşük seviyededir.

Ekilen saçlar ne zaman çıkmaya başlar?

2 ay sonra çıkmaya başlar. 6 ay sonra yüzde 60’ı çıkmış olur. Bir sonraki 6’ncı ayda ise süreç tamamlanır. Kısaca yeni saçlara kavuşma 1 yılı bulur.
YARIN: Bir kez saç ektirmek yeterli mi?