Candaş Tolga Işık Doğal çatı:Demirtaş
HABERİ PAYLAŞ

Doğal çatı:Demirtaş

HDP beklendiği üzere muhalefetin derme çatma kurduğu çatının altına girmek yerine kendi çatı adayını belirledi. Ve gösterebileceği en iyi ismi aday gösterdiler: Selahattin Demirtaş.

[[HAFTAYA]]

Demirtaş, benim uzun süredir yakından takip ettiğim bir lider. Henüz 41 yaşında olmasına muhalefetin en etkili lideri de o! Bir kere kendi kitlesi üzerinde müthiş bir etkinliğe sahip...

Sağduyulu duruşu, aklıselimi ön planda tutarak sergilediği sorun yaratan değil, çözüm üreten yaklaşımı, Kürt meselesi gibi bir mecrada gösterdiği yüksek empati becerisi ve her kesimden taktir toplayan etkili hitabeti ile son yıllarda karşımıza çıkan en farklı siyasetçi figürü...

Haberin Devamı

Demirtaş, siyaset alanındaki performansının yanında sahip olduğu donanımı ve birikimi ile daha bu yaşında gerçek bir Kürt aydını olma sıfatını da hak eden bir entelektüel.

17 Aralık sürecinde iktidar “Biz masumuz?”, muhalefet “Onlar hırsız?” derken tek farklı ses yine Selahattin Demirtaş’tan çıkmıştı. Hatırlayalım, ne demişti? “Hırsızlık-yolsuzluk var mıdır orasını bilemem. Varsa yapanlar sonuna kadar hesap vermeli. Yargının önü açılmalı. Ama ortada bir gerçek var ki onu da görmek gerek: Amaç rüşveti-yolsuzluğu ortaya çıkarmaktan ziyade iktidarı değiştirmek.”

Muhalefet, 77 milyon nüfuslu Türkiye’de adını doğru yazabilen 100 kişi bulamayacağı bir çatı adayın 12 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve her seçimden zaferle çıkan Erdoğan’a karşı seçim kazanmasını bekliyor. CHP ve MHP yönetimlerinin nasıl bir akıl yürütmeyle muhalefet yaptıklarını anlayamadığım gibi hangi kıstaslarla çatı aday belirlediklerini de kavramış değilim. O nedenle sorgulamaktan vazgeçtim. Ancak görünen o ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde süreç sadece Kürtler ve HDP kanadı için değil –MHP tabanı dışındatüm muhalefetin doğal çatı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ı işaret edecek. Demirtaş kazanır mı?

Zor...

Erdoğan kuvvetle muhtemel ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek...

Bu vesileyle bir kez daha anlamış oluruz belki demokrasi kazanmak değil katılmaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder