Gündem Dizide gördü, bileklerini kesti

Dizide gördü, bileklerini kesti

Paylaş
Dizide gördü, bileklerini kesti

Adana'da izlediği dizideki intihar sahnesinden etkilenirken bileklerini kestiği öne sürülen 56 yaşındaki Zekiye Çakmak, kaldırıldığı hastanede öldü

Gülbahçesi Mahallesi 13 bin 114’üncü Sokak’taki 18 numaralı evde dün gece meydana gelen olayda, bir süre önce eşi İbrahim Çakmak’ın kardeşi 53 yaşındaki Saracettin Deniz’in evine götürdüğü Zekiye Çakmak, dün akşam izlediği bir dizideki intihar sahnesinden etkilendi.

Dizideki kadın oyuncunun rol icabı bileklerini kesmesi üzerine ağabeyi Saracettin Deniz’e, "Ben de bileklerimi kessem ölür müyüm?" diye soran Çakmak, dizinin ardından uyuyacağını belirterek odaya gitti.

Ablasından şüphelenmeyen Saracettin Deniz ve ailesi de bir süre sonra uyudu. Sabah kalkan aile fertleri, çocuğu olmayan, Zekiye Çakmak’ı evin mutfağında bileklerini kesmiş halde buldu.

Adana Devlet Hastanesi’ne götürülen Zekiye Çakmak, müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Ablasının izlediği dizideki intihar sahnesinden etkilendiğini söyleyen Saracettin Deniz, polise verdiği ifadesinde, "Dün akşam dizideki intihar sahnesini ailece izledik. Zaten psikolojik sorunu olan ablam, ’Ben de bileklerimi kessem ölür müyüm?’ diye sordu.

Ben de böyle bir şey yapmamasını söyledim. Daha sonra uyuyacağını söyleyerek odaya geçti. Sabah onu kanlar içinde bulduk" dedi. Yaşamını yitiren Zekiye Çakmak’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Murat KİBRİTOĞLU/DHA