Gündem Diyarbakır'da polis aracına molotof atıldı

Diyarbakır'da polis aracına molotof atıldı

Paylaş
Diyarbakır'da polis aracına molotof atıldı

Diyarbakır'da, BDP İl Başkanlığı tarafından, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle dün yapılan gösterilerde polisin orantısız güç kullandığı iddiasıyla protesto yürüyüşü düzenlendi

BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 1500 kişi, ellerinde Abdullah Öcalan’ın ve kendisini yakalan lise öğrencisi Mustafa Malçok’un fotoğraflarını taşıyarak, sloganlar eşliğinde 1 kilometre uzaklıktaki Koşuyolu Semti’ne yürüdü.

Haberin Devamı

Burada göstericiler arasında bulunan yüzleri kapalı kişiler, ara sokaklara dağılarak, barikatlar kurup ateşler yaktı. Ellerindeki molotof kokteyllerini yollara atan göstericileri polis gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su ile madahele etti. Göstericiler, müdahalede bulunan polise havai fişek, taş, molotof kokteylleri attı.

Atılan bir molotofun isabet ettiği polis aracı alev aldı. Alev alan araç bölgeden hızla uzaklaştıktan sonra alevler söndürüldü.

Ara sokaklarda süren olaylar sırasında polis, çektiği fotoğraflardan taşlı ve molotoflu saldırıda bulunduğunu belirlediği göstericileri gözaltına almak istedi. Bu sırada çevrede bulunanlar, polise müdahale ederek gözaltıları engellemeye çalıştı. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından 20 kişiyi gözaltına alırken, diğerleri ara sokaklara kaçtı.

Haberin Devamı

VATANDAŞ TEPKİSİ

Olayların sürdüğü sırada bir vatandaş yaşananlara tepki gösterdi. Cebindeki nüfus cüzdanını çıkaran vatandaş, "Yeter artık biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Yeter artık Allahım kurtar bizi" diye bağırdı.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)