Gündem Diyarbakır'da markette patlama

Diyarbakır'da markette patlama

Paylaş
Diyarbakır'da markette patlama

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesi'nde bir petrol istasyonunun bitişiğindeki markette LPG tankındaki gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1'i ağır 14 kişi yaralandı

Kasiyer görevlisi genç kız ile 1 çocuğun ise kayıp olduğu, bu kişilerin hastanede ya da markette meydana gelen çökme sırasında enkaz altında olabileceği belirtildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan bir benzin istasyonunun bitişiğindeki iki katlı bir markette bu akşam saat 19.40 sıralarında LPG tankındaki gaz sıkışması nedeniyle büyük bir patlama meydana geldi. Gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada, binanın bazı bölümleri çökerken, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamada 1'i ağır 14 kişi yaralanırken, kasiyer genç kız ile 1 çocuğun ise kayıp olduğu öne sürüldü.Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kentin birçok bölgesinden duyulan patlama sesi, halk arasında endişe yarattı. Yüzlerce kişi patlamanın olduğu bölgede toplandı.

Patlamanın yaşandığı bölgede, doğalgaz hattı kapatılırken, elektriklerde kesildi. Patlamada marketin bitişiğindeki akaryakıt istasyonun etkilenmemesi olası büyük bir faciayı da önledi. Patlamanın ilk dakikalarında ise, harabeye dönmüş marketten hırsızlık yaptıkları anlaşılan iki kişinin de göz altına alındığı bildirildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürdüğü sırada, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

VALİ TOPRAK: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Patlamanın meydana geldiği yerde gazetecilere bilgi veren Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayın terör saldırısı olmadığını açıkladı.

Toprak, "Tamamiyle kesin olarak bir LPG tankındaki gaz sıkışmasından meydana gelen bir patlama. İşyeri sahibi ile yaptığımız görüşmede, olaydan yaklaşık iki saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarına ana vanalarını kapattırdığını söyledi bize. Patlamadan sonra herhangi bir yangın çıkmaması büyük bir şans. 1'i ağır 10 yaralımız var. LGP tankındaki bir sıkışmadan meydana gelen bir patlamadır.

Petrol ve market yan yana olduğu için yaralıların, çalışanlar olduğunu tahmin ediyoruz. Arama kurtarma ekipleri marketin içerisinde arama yapıyorlar. Yaralı sayısının artmasını beklemiyoruz. Yaralıların çoğu benzin istasyonu çalışanı" dedi.

OSMAN BAYDEMİR: İKİ KİŞİ KAYIP

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, biri çocuk iki kişiye ulaşılamadığını söyledi.

Kayıp kişilerin hastanede mi yoksa, patlamanın meydana geldiği market içinde mi olduklarının bilinmediğini belirten Baydemir, "Birisi kasiyer kımız, biride Şeyhmus isminde bir çocuk. İnşallah orda değiller. Yaralılara Allahtan şifa diliyorum. Patlama petrole ait LPG tanklarındaki gaz sıkışmasından kaynaklanmış olabilir. İlk belirlemelere göre öyle görünüyor" diye konuştu.

Ramazan YAVUZ - Canan ALTINTAŞ / DİYARBAKIR, (DHA)

2