Gündem Diyarbakır'da izinsiz gösteri

Diyarbakır'da izinsiz gösteri

Paylaş
Diyarbakır'da izinsiz gösteri

Diyarbakır'da izinsiz gösteri düzenleyen gruba, polis müdahalede etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Seyrantepe köyü kırsalında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerden Cemal kod adlı Kenan Topdemir’in cenazesi Diyarbakır Şefik Efendi Camisinde kılınan namazın ardından aralarında bağımsız milletvekili Emine Ayna ile milletvekili adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan ve Altan Tan’ın da bulunduğu grup tarafından Yeniköy Mezarlığına getirildi.

Haberin Devamı

Cenazenin defnedilmesinden sonra Sento Caddesi’nden yürüyüşe geçen grupta yer alan yüzleri kapalı bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polise havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.

Bunun üzerine polis, göstericileri basınçlı su ve biber gazı kullanarak dağıttı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

BAŞKALE VE KIZILTEPE’DE DE GÖSTERİLER

Van’ın Başkale ile Mardin’in Kızıltepe ilçelerinde de izinsiz gösteri yapan gruplara, polis müdahale etti.

Başkale’de, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı bahane eden ve Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan grup, güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile cadde üzerindeki eczane ve bir dernek binasına molotofkokteyli attı. Polisin müdahale ettiği göstericeler ara sokaklara kaçtı.

Haberin Devamı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de geçen hafta Mazıdağı ilçesinde yola mayın döşemek isterken meydana gelen patlamada ölen Suriyeli terörist Beşir Muhammet’in (41) cenazesinin Kızıltepe’deki Çeçen Mezarlığı’nda toprağa verilmesinin ardından toplanan grup, ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada grupta yer alan bazı kişiler çevredeki banka şubelerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.
Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği grup dağıldı. Olay sırasında göstericilerin taş ve molotofkokteyli attığı banka şubelerinde maddi hasar meydana geldi.