Gazanfer Gür Diyarbakır-Tahir Meydanı hattı
HABERİ PAYLAŞ

Diyarbakır-Tahir Meydanı hattı

Tunus’da başlayıp Mısır, Libya, Yemen’den sonra Suriye’ye uzanan “Arap Baharı’nın” seçim ortamındaki Türkiye siyaset gündemini etkilememesi düşünülemez. Tunus’ta ve Mısır’da Tahrir meydanında bir halk hareketine dönüşen muhalif güçlere destek veren AKP hükümeti Libya ve Suriye’de ise başlangıçta Kaddafi ve Esad yanlısı bir tutum izledi.

Libya ve Suriye ilişkilerindeki bu hassasiyeti anlamak mümkün Arap Baharı’na karşı zikzaklı bir yol çizen AKP hükümeti Libya’da NATO kılıfıyla sorunu şimdilik buzdolabına koydu. Suriye’de ise Esad’ı acil reformlar konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ancak hâlâ net bir Arap politikamız yok. Suudi Arabistan veya Arap körfezindeki Emirliklerde özgürlük yanlısı bir halk hareketi başlarsa nasıl bir tavır alacağız belli değil! Libya’da çalışan Türkler’in tahliyesini başarıyla gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük sıkıntısı Libya’da çöle gömülen milyarlarca dolar Türk sermayesi ve işini kaybeden on binlerce yurttaşımız.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

***

Tahrir Meydanı “Arap Baharı”nın ve direnişin sembolü haline gelince Güneydoğu’dan tehlikeli sesler gelmeye başladı. BDP’nin bağımsız milletvekili adayları ve İmralı’dan Abdullah Öcalan, 12 Haziran seçimleri sonrası için tehditler savurmaya başladı. Seçim kampanyalarında en ön plana çıkması gereken ve Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden bu sorun ne yazık ki kaset komplolarının gölgesinde kaldı.

Hiçbir parti Güneydoğu gerçeğini dile getirmeden seçim kampanyası yürütmeye çalışıyor. Ortalık güllük gülistanlık ise Ilgaz dağlarının eteklerinde yapılan gövde gösterisi ne! Polislerimizi uzaylılar mı şehit ediyor! Türkiye’nin İstanbul Kanalından çok huzur ve milli bütünlüğe ihtiyacı var.

***

Geçen hafta MHP, MYK üyesi ve Kocaeli 1’inci sıra adayı Lütfü Türkkan, AK Parti’nin yeniden iktidar olması halinde Diyarbakır’ın Mısır'daki Tahrir Meydanı’na döneceğini, karışıklık çıkınca da İskenderun Limanı’na Birleşmiş Milletler gemilerinin gelip “Kürtler’e yardım etmeye geldik” diyerek kukla bir Kürt devleti kuracaklarını iddia etti.

Bu uyarı çoğumuz için bir “Komplo teorisi” olarak algılansa da ciddiye alınması gereken bir olasılık olarak değerlendirilmeli ve gerekli tedbirler alınmalı. Güneydoğu ve Türkiye’nin diğer bölgelerindeki Kürt kökenli yurttaşlarımızın oyunu almak için popülist davranılmayacak ve halının altına süpürülmeyecek kadar önemli bir uyarı. Başta Fransa olmak üzere Güneydoğu’daki Kürt hareketine ve hatta terör örgütü PKK ‘ya bir çok Avrupa ülkesinin sempatiyle baktığını düşünürsek Türkiye’nin bir oldu bittiyle karşılamaması için acil bir Güneydoğu eylem planını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder