Gündem Diyarbakır jet üssünde turuncu alarm!

Diyarbakır jet üssünde turuncu alarm!

Paylaş
Diyarbakır jet üssünde turuncu alarm!

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın 8'inci Ana Jet üssünde, Suriye'ye yönelik olası hava saldırısı karşısında alarm seviyesinin 'İkinci derecede yüksek tehlikeyi haber veren' alarm olarak bilinen turuncuya çıkarıldığı belirtildi

Suriye’ye uluslararası güçlerin müdahale olasılığına karşı 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı Merzinfon’daki 5’inci Ana Jet üssü ve Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet üssünden takviye savaş uçaklarının da Diyarbakır’daki merkezi kaydırılması ile uçak sayısının 100’e yaklaştığı belirtildi. Diyarbakır’daki üstte bulunan hangarlara çekilen savaş uçaklarına mühimmat yüklendiği ve hazır bekletildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Üsteki hangar sayısının yetersiz kalması nedeniyle bazı uçakların hangarlarda, bazılarının ise hangarların yanında görev beklediği belirtiliyor. Hava üssünde görev yapan personellerin izinleri kaldırılırken, izinde olanların ise göreve çağrıldığı belirtildi.

Türkiye-Irak sınırında yapılan keşif uçuşlarının ise daha önce belirlenen keşif uçakları ile gerçekleştirildiği ve bu keşiflerinde son gelişmelerle artığı belirtildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)