Gündem Dışişleri'nden 'Telafer' açıklaması

Dışişleri'nden 'Telafer' açıklaması

Paylaş
Dışişleri'nden 'Telafer' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın Telafer kentinde yaşanan son gelişmelere değinilirken, bu ülkedeki Türk vatandaşlarına yapılan uyarı yinelendi

Açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmekte; IŞİD ile Irak Silahlı Kuvvetleri arasındaki çatışmalar sürmektedir. Güvenlik alanında düzelme bulunmamaktadır. IŞİD’in dün gece saatlerinde Musul’un Türkmen yoğun Telafer ilçesine saldırılarını arttırdığı ve bilahare ilçeyi ele geçirdiği öğrenilmiştir. Ülkedeki şiddet olayları geniş çaplı bir mezhep çatışmasına dönüşme riski taşımaktadır.

Bulunduğumuz aşamada 13 Haziran tarihli güvenlik duyurumuzdaki unsurlar geçerliliğini korumaktadır. Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat’ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

THY, Bağdat, Basra, Necef, Süleymaniye ve Erbil Havalimanları’ndan tarifeli uçuşlarını sürdürmektedir. Irak’tan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın Kriz Merkezi’nin yanısıra Bağdat Büyükelçiliğimiz, Basra Başkonsolosluğumuz ve Erbil Başkonsolosluğumuzdan da yönlendirme alması ve uçuşlarla ilgili olarak THY’yle temasta kalması yerinde olacaktır.

Irak’ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul’un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak’taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır.

Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi’ne yönlendirilmektedir."