Dünya Dişi şeytana 26 yıl hapis

Dişi şeytana 26 yıl hapis

Paylaş
Dişi şeytana 26 yıl hapis

İtalya'da 2 yıldan bu yana süren grup seks cinayeti sona erdi

Öğrenci değişim programı ‘Erasmus’la İtalya’nın Perugia kentine giden İngiliz Meredith Kercher (21), Kasım 2007’de evinde ölü bulunmuştu. Boğazı kesilerek öldürülen genç kızın katil zanlısı olarak ev arkadaşı Amerikalı Amanda Knox (22) ve İtalyan sevgilisi Raffaele Sollecito (25) ile Fildişi Sahili’nden Rudy Hermann Guede (22) gözaltına alınmıştı.

Amanda Knox ilk ifadesinde Meredith’i barmen Patrick Lumumba’nın öldürdüğünü söylemişti. Soruşturmayı derinleştiren polis, Raffaele’in evinde bir bıçak bulmuştu. Çamaşır suyuyla yıkanan bıçağın sapında Amanda’nın, ucunda ölen kızın DNA’sından örnekler tespit edilmişti.

Bunun üzerine Raffaele ve Amanda tutuklanmıştı. Savcılar cinayetin alkol ve uyuşturucu alan 4 kişi arasındaki ‘seks oyunu’ sırasında işlendiğini ortaya çıkarmıştı.

‘En kötü anda bile gülümserim’

İddianameye göre Amanda, grup seks teklifini reddettiği için ev arkadaşı Meredith’i bıçaklamıştı. Bu sırada sevgilisi Raffaele de Meredith’in boğazını tutarak ona yardım etmişti. Meredith’e aynı gece tecavüz ettiği belirlenen Rudy Hermann Guede’ye daha önce 30 yıl hapis cezası verilmişti.

Duruşmalarda sürekli gülümsediği için ‘Dişi Şeytan’ lakabı takılan Amanda ve sevgilisi için müebbet hapis talep edilmişti. Amanda mahkemede “En kötü anlarda bile gülümseyecek bir şey bulmayı başarırım” diyerek kendini savunmuştu.

Tüm duruşmalarda gülen Amanda 3 gün önce görülen karar duruşmasına da yüzünden eksik etmediği şeytani gülümsemesi ile katıldı.

İntihar gözetimindeler

Mahkeme Amanda ile Raffaela’yı cinayetten 25’er yıl hapse mahkum etti. Amanda, barmene iftira attığı için 1 yıl hapis cezası daha aldı. 26 yıl mahkumiyeti duyan ‘Dişi Şeytan’ bu kez “Hayır, hayır” diye gözyaşı döktü.

Katillerin Meredith’in anne babasına 1’er milyon Euro (2.21 milyon TL), 3 kardeşin her birine 800’er bin Euro (1.7 milyon TL), cinayetin işlendiği ev sahibine 33’er bin Euro (73 bin TL) ödemesine karar verildi. Amanda ayrıca iftira attığı barmene 50 bin Euro (110 bin 500 TL) tazminat ödemeye mahkum edildi. Katil sevgililer intihar etme ihtimallerine karşılık cezaevinde gözetim altında tutuluyor.

Haberin Devamı