Beden Sağlığı Diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat!

Diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat!

Paylaş
Diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat!

Diş hekimleri ağız ve diş sağlığı açısından öncelikle dişi tedavi etmeyi amaçlasalar da çeşitli sağlık sorunları yüzünden diş kaybı yaşanıyor. Son çare olarak uygulanan diş çekiminin ardından geçmeyen bir ağrı yaşıyorsanız doktorunuza başvurmakta fayda var

Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, diş çekimi öncesinde hangi hastaların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

1- Kalp hastaları mutlaka çekim öncesinde kullandığı ilaçlar ve hastalığının tipi hakkında hekimi bilgilendirmeli. Anti koagülan (kan sulandırıcı) kullanan hastalar uzman hekim nezaretinde ilaca ara vermeli.

2- Kan hastalığı bulunan hastalar mutlaka konsultasyona gitmeli ve hastalığı hakkında diş hekimini bilgilendirmeli.

3- Sinir sistemini düzenleyici ilaç alan hastalar kullandıkları ilaçları bildirmeli çünkü bu ilaçlar yapılan anestezik maddenin etkisini azaltabilir.

4- Şeker hastalarının değerlerinin kontrol altında olması gerekli.

5- Hamilelikte, ilk ve son üç ay güvenlidir. Yine de kadın doğum uzmanı ile konsultasyon yapmak gerekir.

6- Alerji rahatsızlığı olan bireylerde, hasta hekime neye alerjisi olduğunu belirtmeli. Kullanılacak anestezik maddelerin hasta için alerjen olup olmadığı test edilmeli.

7- Tansiyon hastalarının mutlaka ilaçlarını almış olmaları gerekir ve kullandığı ilaçları mutlaka hekime belirtmeli. Değerler normal ise çekim yapılabilir.

Diş çekiminden sonra da mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu da dile getiren Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, çekim üstünden birkaç gün geçmesine rağmen ağrının hâlâ devam ettiği durumlarda ise mutlaka hekime başvurulması gerektiğini belirtti.



Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

- Tampon 20 dakika çekim yapılan bölgede kalmalı.
- Tampon çıkarıldıktan sonra yenilenmemeli.
- Tükürülmemeli ve ağız su ile çalkalanmamalı.
- Çok soğuk ve çok sıcak şeyler içilmemeli.
- Yara bölgesi dil ile oynanmamalı.
- Sigara içilmemeli.

Yukarıdaki önerilere uyulmaması halinde kanama tekrar başlayabilir. 4-6 saat sızıntı şeklinde kanama olabilir.

Haberin Devamı