Volkan Aliakar Diriliş
HABERİ PAYLAŞ

Öncelikle futbolseverlerin büyük keyif aldığı bu maç için hem Trabzonspor hem de Beşiktaş’ı kutlamak gerek. 90 dakika boyunca top bir o kalede bir bu kaledeydi. Böylesine bir karşılaşmanın tek golle tamamlanması inanılır gibi değil. 6-1 kazanılan Sivasspor mücadelesinin ardından Trabzonspor’a bir haller olmuştu. Önce Manisa’ya yenilen ardından Kayseri’den tek puanla dönen Bordo-Mavililer adına Beşiktaş derbisi “diriliş” maçıydı.

[[HAFTAYA]]

Teknik direktör Şenol Güneş ve talebeleri de bu şekilde düşündü ki, başlama düdüğüyle birlikte fırtına gibi esmeye başladı Karadeniz ekibi. Beşiktaş’ın pas trafiğini engellemek için her bölgede baskı yapan Trabzonspor, kaptığı toplarla da tehlike yaratıyordu. Teofilo kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda daha dikkatli olsa, golü yapıp Trabzonspor’un maça 1-0 önde başlamasını sağlayacaktı.

Haberin Devamı

İlk çeyrek geride kaldığında Siyah- Beyazlılar oyunda dengeyi kurdu. Bunun nedeni Colman’ın oyundan düşmesiydi. Colman ve Selçuk, Trabzon’un kalbi konumunda. Bu iki isimden herhangi biri tökezlediğinde, takımın kimliği değişiyor. İlk yarının bitiş düdüğü Trabzonspor’un ilacı oldu adeta. İkinci 45 dakikaya Yattara-Ceyhun değişikliğiyle başlayan Güneş, orta sahayı sağlama aldı.

Karadeniz ekibi bu şekilde daha toparlanmış bir görüntü çizdi. Aranan gol ise 51’de geldi. Glowacki’nin sakatlığı Giray’ın da cezası nedeniyle bu sezon ilk kez şans bulan Mustafa Yumlu muhteşem bir kafa golüne imza atıp Trabzonspor’un dün geceki kahramanı oldu. Beşiktaş gibi formda bir takımı mağlup ederek büyük moral kazanan Trabzonspor da şampiyonluk yarışında “ben de varım” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder