Yaşam Direksiyonda 'cep' ölüme davetiye

Direksiyonda 'cep' ölüme davetiye

Paylaş
Direksiyonda 'cep' ölüme davetiye

Direksiyon başında cep telefonu kullanımı, alkollü araç kullanmaktan daha fazla kazalara yol açıyor

Dünya genelinde yapılan çeşitli araştırmalar ve istatistiklere göre, direksiyonda seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak alkollü araç kullanmaktan daha fazla kazalara neden oluyor.

Çünkü, cep telefonu ile konuşmak ya da meşgul olmak sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden oluyor. Sürücüler, basit bir arama yaparken bile yüzde 20, zihni çok fazla meşgul eden bir görüşme yaparken ise yüzde 29 olasılıkla trafikteki tehlikeli bir durumu gözden kaçırabiliyor.

GÖRÜŞME BİTTİĞİNDE BİLE TEHLİKELİ


Cep telefonu kullanımı yalnızca numara çevirirken ya da konuşurken değil, telefon beklerken ve görüşme bittikten sonraki süre içinde bile kaza riskini arttırıcı bir etki yapıyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 110 kilometre hızla giden bir aracın sürücüsü aniden fren yapması gerektiğinde fren yapma mesafesi alkollü sürücüden daha geç oluyor.

Normal sürücü 31 metrede aracı durdururken, alkollü sürücü 35 metre, kulaklık ile cep telefonuyla konuşan sürücü 39 metre ve cep telefonunu elinde tutarak konuşan sürücü ise ancak 45 metrede durabiliyor.

Haberin Devamı