Dr. Haydar Dümen Dipsiz kuyuya döner
HABERİ PAYLAŞ

Dipsiz kuyuya döner

Haberin Devamı

Evlilik köprüye benzetilebilir. Çünkü iki tarafın işbirliğiyle ayakta durur. Evlilikte köprünün bir ayağı sağlam değilse onarmak gerekebilir. Bu da her iki tarafın özveri ve sevgisiyle çözülür. Eşler isteksizse ilişki dipsiz kuyuya döner.

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl belli edeceğim? 30 yaşındayım, kız arkadaşım 27 yaşında. Ona “Cinselliği yaşayalım” diyemiyorum. Belli etmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, olayın başı sonu, kadayıfın altı üstü sevgilinin niyetine bağlıdır. Niyetinde evlilik varsa, bütün gücüyle kendini o güne saklar. Evliliğe niyeti yoksa, annesinden çikolata isteyen çocuk gibi sana bakar. Anlamazsan gülerken başını omzuna yaslayıverir, elini tuttuysa bırakmak istemez. Zaten bu sessiz teklifler olmasa erkekler ya hava alır ya da tokadı yediğiyle kalır. Niyetin ne hoca? Sanırım sen bilgi bakımından hocasındır. Ama evlilik bakımından kocalık ne zaman kocalık? İşte o zaman tüyoyu verelim.

"YETER ARTIK" DİYOR NEDEN?

İlişkide 30 dakika geçince partnerim “Yeter artık” diyor sorun nedir?

CEVAP

Değerli okurum, şair Nedim ‘Kız oğlan nazı nazın / Şehlevend avazı avazın / Kız mısın, oğlan mısın be kafir?’ diye seslenir. Erkek olduğunu anladım ama yine de sorayım dedim. Sanırım partnerin 30 dakika yağlı güreşte altta kalmış pehlivan gibi ezildikçe eziliyor, terledikçe terliyor. Durmadan da inliyor. Ama anlayana aşkolsun. Bakıyor ki bu eziyetin sonu yok. Bana göre akşamdan sabaha kadar da sürse oh ki ne oh diyeceksin. Neyse, olayı ters çevirelim, sen altta ol, o da üstte. Tulumbacılar gibi ter döksen o zaman kadının ne çektiğini anlayacaksın. Anlayınca ne yapacaksın? İşte bunu da ben anlayamadım.

Kobrada hareket bitiyor

5’inciden sonra kobrada hareketlenme kesiliyor. Sevgilim şikayetçi. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Güleriz ağlanacak halimize’ diye atalarımızın yorumu vardır. Cinsellikte bu köşeden sizleri güldürerek ama mutlaka düşündürerek bilgiler veriyoruz. Buna karşın sizin hayatınızın gülü, kimi zaman dikeni ama önemi bakımından yadsınmayacak boyutlu (ailevi, kişisel, toplumsal) konularda zırvalamamanız gerekir. Ne demek 5 kereden sonra? Ciddiysen ben de ciddi ciddi teşhis koyarım. Ya seks manyağısın ya şizofren? Ben bir psikiyatırım ama sizin gibi akıl ve izan sınırlarını zorlayanlara da klinikte bakarım. İlk sözüm sevgilini sormak olur. O anasının kuzusu nereden buldu seni diye yanarım.

Kız bakire değil mi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşım 19 yaşında. İlişkiye girdik. Sınırı aşıp 3-5 santim vajinasına girdim ama kanama olmadı. Bakire olmaması beni sinir etti. Kanama olmadan kızlık bozulur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ilk gece zar kanamamışsa bu kızın bakire olmadığını göstermez. Zar esnektir, kanamaz. Genellikle kızlar, erkekler gibi her fırsatı değerlendirmez. Sevdiğin kızı üzme, saygıda kusur etme. Evleneceksen temellerini sağlam at.

Sperm bulaştı

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. O dışarı boşaldı ama birazı bana geldi. Sizce bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, olmamıştır. Şimdilik rahat et. Bundan sonra da dikkatli olun.

Kocama karşı istek duymuyorum

33 yaşında, 6 yıllık evli kadınım. İlk yıllar iyiydi ama ben seksten soğudum. Kocamın yakınımda olmasını bile istemiyorum. Bana “Bu senin görevin, beni ihmal edemezsin” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsellik köprüye benzer. Bir ayağını kadın, diğerini erkek oluşturur. Köprü kurulacaksa iki ayağın da sağlam olması gerekir. Erkeğin haklı. Haftada 1-2 kez onun isteklerine karşılık vermek durumdasın. Sizin köprü sallanıyor. Profesyonel yardım alabilirsiniz.

Kendimi zor tutuyorum

26 yaşında, 3 yıllık evliyim. Karımla severek evlendik ama bende doyumsuzluk var. Eşim isteksiz olunca da mastürbasyon yapıyorum. Bu arada karım yeni doğum yaptı. Ben hasta mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kadına yazık. Mastürbasyonu unut. Gül gibi karın var. Ama “Mastürbasyon yapamıyorum cinsel coşkularımı hep karımla gidereceğim” diye eşini de pişman etme. Zaten yeni doğum yapmış, çok yorgun. Anladın mı yavrum?

Cinsel organım çok kısa

38 yaşındayım ve cinsel ilişkiye girmedim. Sebebi de penisimin 8 santim olması. İlişkiden korkuyorum. Büyütebilir miyim? Bir de baba olabilir miyim? Bu yaşa geldim, korkudan evlenemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, şişmansan zayıfla. Penisinin 8 santimden uzun olduğunu sanıyorum. Çocuğun penis boyuyla ilgisi yok. Sperm testi yaptır. Penis ameliyatla 1-2 santim büyür, onun da maliyeti büyük olur.

Ayrılsam mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim ama o her gün birlikte olmak istiyor. Ben gebe kalır diye korkuyorum. Kızdan ayrılsam mı?

CEVAP

Değerli okurum, ayırlabilirsen ayrıl. Çünkü bu işin sonu yok. Sonsuz boşlukta, dipsiz kuyuda zaman tüketmek bir şeyler aramak ikinizi de belirsizliklere sürükler. Yaşanacaklar yaşanmış ama bunun bir adım ötesi tehlike çanlarının çalmaya başladığının işareti gibidir. Bence sen kurtul, kız arkadaşının da aklı başına gelir umarım.

Çabuk doyuyormuşum

17 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra bir kez daha yapmak istemiyorum. Arkadaşlarım çabuk doyduğumu söylediler. Ben hasta mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, neden hasta olasın evladım? Sorun yok, doğrusu senin yaptığın. Kendine dert arama.

Kızlardan hemen etkileniyorum

21 yaşındayım. Kız arkadaşınla öpüşmeye bile kalksam tahrik oluyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama bir türlü boşalamıyorum. Sizce bu durumda boşalmam gerekmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, ne olmasını isterdin? Bu böyledir, mekanizma böyle çalışır. Tabii ki zaman zaman boşalmak gerekir. Bu boşalmanın saati ve yeri tartışılabilir. O saatte penis sertleşmişse hemen boşalacağım olmaz. Boşalmamandan dolayı ağrılar olur. Bunların da zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı. Çoklardan biraz uzak durduğun zaman her şey yoluna girer.

Bir kızı çok seviyorum

19 yaşındayım. Bir kıza deli gibi aşığım. 8 aydır peşinde koşuyorum ve o beni istemiyor. O kadar çirkin de değilim. Bu durumu kaldıramıyorum. Çok acı çekiyorum, onu unutmak istiyorum. Başaramıyorum. O kızı nasıl unutabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, başka çaren de yok. Kız seni istemiyorsa ne yapacaksın? Ya başka biri varsa yüreğinde?

Saatler sürdü, olmadı

Kız arkadaşımla gece ilişkiye girdik ama ben boşalamadım. Saatler sürdü ama olmadı. Sorunum nedir? Çok korkuyorum, ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sen mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma ve zorlama.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaz aşkları mevsimliktir gönül eyler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder