Gündem Din dersini imamlar veriyor

Din dersini imamlar veriyor

Paylaş
Din dersini imamlar veriyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde öğretmen açığı nedeniyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 29 imam görevlendirildi

Ergani'deki ilköğretim okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmadığı için dersleri ilçe müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan 29 imam veriyor.

Haberin Devamı

Günlük cami görevlerinin dışında haftada 8 saat din derslerine girecek imamlar, ders ücreti de alacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir yaptığı açıklamada, ilçe ve köylerde boş geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders ihtiyacını karşılamak, öğrenci mağduriyetini gidermek ve sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimden faydalanmasını sağlamak üzere ilçe müftülüğünün talebi üzerine en az yüksek okul ve ilahiyat fakültesi mezunu imamlardan istifade edildiğini söyledi.

Dersler için 29 imamın görevlendirildiğini ifade eden Tekdemir, “Nasıl ki trafik, ilk yardım ve milli güvenlik derslerinde trafik polisi ve askeri personelden yararlanılıyorsa, aynı şekilde imamların da yasal mevzuat çerçevesinde haftalık 8 saat derse girmeleri sağlanmıştır” dedi. Eğitim Sen Ergani İlçe Temsilcisi Servet Pala, uygulama ile camilerde görev yapan imamların asıl görevini yerine getirme konusunda sıkıntıların yaşandığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Vatandaşlar da öğretmen sıkıntısı olduğu için imamların derslere girdiğini belirterek, “Ancak imamların asli görevleri camilerdir. Bazı camilerde imam olmadığı için namaz kılamıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının atama bekleyen öğretmen adaylarına kadro vermesini istiyoruz” diye konuştu.

(A.A.)