Gündem 'Dilimi yuttum' yalanı

'Dilimi yuttum' yalanı

Paylaş
'Dilimi yuttum' yalanı

Trabzon'da kaçırılan, ardından birkaç saat sonra serbest bırakılan 15 yaşındaki Mihriban Karagül'ün yaşadığı korkudan dili tutulmasının yalan olduğu ortaya çıktı

Beşikdüzü İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan M.K., geçen cuma sabahı, evden çıktı, ancak akşam saatlerine kadar kendisinden haber alınamadı.

Akşam ağlayarak eve gelen M.K.'ün konuşamadığını gören ailesi endişeyle ne olduğunu sordu. M.K. da bir kağıda “Kaçırıldım, çok korktum konuşamıyorum’ yazdı. Aile kızlarıyla birlikte polise gidip şikayetçi oldu.

M.K., polislere, olayın şoku nedeniyle konuşamadığı için ifadesini yazılı olarak verdi. Mihriban, Hükümet Konağı yakınında, yanına yaklaşan Kartal marka beyaz bir otomobilden çıkan 3 kişinin kendisini zorla araca bindirerek kaçırdığını, otomobilde gözlerini de bezle bağladıklarını, ardından bir odaya kapatıldığını anlattı.

Küçük kız, bu kişilerin birkaç saat sonra da kendisini serbest bıraktığını yazdı. İlçe Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen M.K.'nın sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışırken, M. şüphelendiği bir kişinin adını verdi.

Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kızın ifadeleri doğrultusunda araştırma yaptı. Suçlanan kişiyle de görüşen polis, bu kişinin böyle bir olayın içinde olmadığını belirledi.

Polisin ısrarlı soruları karşısında M.K., yalan söylediğini itiraf etti. M.K.'nın, suçladığı gence aşık olduğu, ancak aşkına karşılık bulamadığı, bu nedenle de kendisini o kişinin kaçırdığı intibahını yaratmak için bu yalana başvurduğu belirtildi.

Osman ŞİŞKO/Trabzon (DHA)

Haberin Devamı