Gündem Dileriz Rektör'den geriye böyle bir miras kalmaz

Dileriz Rektör'den geriye böyle bir miras kalmaz

Paylaş
Dileriz Rektör'den geriye böyle bir miras kalmaz

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile aralarında iki kardeşinin de bulunduğu 15 akrabası miras yüzünden mahkemelik oldu

MİRASIN TEK VARİSİ

Türkiye’nin en önemli akademik kurumlarından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ü akrabaları ‘sahtecilik’le suçladı. İddiaya göre Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ‘Babamın halasının kızı’ dediği, Meliha Öktem 2007’de 81 yaşındayken öldü. Meliha Öktem’in 2 daire, 1 dükkan ve paradan oluşan 800 bin liralık mirası için mahkeme 9 mirasçı belirledi. Ancak Meliha Öktem’in vasiyetinde tüm mal varlığını Prof. Dr. Mehmet Füzün’e bıraktığı ortaya çıktı.

‘ŞİZOFRENİ RAPORU VAR’

Meliha Öktem’in yeğenlerinden Gönül Gülsüner ve 9 akrabası vasiyetin iptali için dava açtı. Gönül Gülsüner, Meliha Öktem’in son 20 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürdü. Meliha Öktem’e, Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından Ekim 2004’de yatırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri Kliniği’nde ‘paranoid şizofreni’ teşhisi konulduğuna dair belgeler de mahkemeye sunuldu.

ADLİ TIP KARAR VERECEK

Davada, Prof. Dr. Füzün’ün, şizofreni raporu olan Melahat Öktem’e 2006’da iki ayrı hastaneden ‘Akli dengesi yerindedir’ raporu aldığı ileri sürüldü. Akrabaları, Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün mirasa konmak için öz kardeşleri Halil ve Hakan Hilmi Füzün’ü de verasette yok saydığını iddia etti. Mahkeme, Meliha Öktem’in vasiyeti hazırladığı dönemde akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

‘SEVGİMİN KARŞILIĞI’

Açılan varis tespiti davasında ise mahkeme aralarında Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün iki erkek kardeşinin de bulunduğu 15 varisçi tespit etti. Kardeşlerinin dışındaki tüm akrabaları, Prof. Dr. Mehmet Füzün hakkında Urla Cumhuriyet Savcılığı ile YÖK Başkanlığı’na ‘Resmi sahte evrak düzenleme suçuna azmettirmek ve görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Haberin dün internet sitelerinde yayınlanmasından sonra bir açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Rahmetliyi çok severdim. Bu sevginin karşılığında mal varlığını bana bağışlamak istedi” dedi.

Nesrin COŞKUN/DHA

2