Gündem Dilendirdiği eşi kaçınca greve başladı

Dilendirdiği eşi kaçınca greve başladı

Paylaş
Dilendirdiği eşi kaçınca greve başladı

Ağrı'da eşi ile 3 çocuğunun evi terketmesi üzerine açlık grevi yapan Mehmet Yiğit'in, eşi ve çocuklarına dilencilik yaptırdığı öne sürüldü

100'üncü Yıl Mahallesi’nde oturan ve hamallık yapan Mehmet Yiğit, eşi Çiğdem ve 3 çocuğundan 25 gündür haber alamadığını ileri sürerek hazırladığı ‘Eşim ve çocuklarım bulunup, bana teslim edilene kadar açlık grevi yapacağım’ pankartıyla valilik önünde eylem başlattı.

Yiğit’le görüşen polisler, eşi ve çocuklarını en kısa sürede bulma sözü verdi. Bunun üzerine eyleminden vazgeçen Mehmet Yiğit, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

EŞİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETMİŞ

Mehmet Yiğit’in eşi Çiğdem Yiğit’in kentten ayrılmadan önce Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, “Eşim bize zorla dilencilik yaptırıyor. Yapmayınca bizi dövüyor. Bizi kurtarın yoksa öldürecek” diye şikayette bulundugu anlaşıldı.

Bundan haberi olmadığını belirten Mehmet Yiğit, “Onların dilendiklerinden haberim yok. Dilencilik yaptıklarını kaybolduktan sonra çevredekilerden öğrendim. Karımı ve çocuklarımı geri istiyorum” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü, Çiğdem Yiğit’in çocuklarıyla birlikte Konya’daki yakınlarının evine gidebileceği ihtimali üzerine soruşturmayı sürdürüyor.

AĞRI/DHA