Tamer Heper Dilekçelere yanıt mecburidir
HABERİ PAYLAŞ

Dilekçelere yanıt mecburidir

Haberin Devamı

Annem dul aylığı, ben ise yetim aylığı alıyorduk. Benim yetim aylığım yaşım itibariyle kesildi ama annemin dul aylığı artmadı. Bu durumu SGK’ya bildirdik ama yanıt vermediler. Annemin dul maaşında artış olması gerekmez mi? B.D.

Bunun yanıtını vermek kolay değil. Zira bu hususlar sık sık değişen mevzuata bağlı. Bazı hallerde maaş bağlanan tarih önemli. Bu konuda 2008’de mevzuat değişikliği olmuş, bu değişiklikler bitmek tükenmek bilmiyor. Mesela 1 Ekim 2008 tarihinden sonra bağlandı ise ve anneniz çalışmakta ise maaşında artış olmayacak gibi görünüyor. Ancak çalışmıyor ise dul maaşının, eşinin maaşının yüzde 75’ine çıkarılması lazım. Ancak görüyorsunuz bazı faktörler devreye giriyor.

[[HAFTAYA]]

Bunun yanıtını en iyi verecek yer, annenizin durumu bilindiği için SGK’dır. Üstelik buraya verdiğiniz dilekçeye yanıt vermek mecburidir. Yanıt vermeme gibi bir ihtimal dahi düşünülemez. Dilekçe verme hakkı anayasal bir hak olup özel kanunlarla düzenlenmiştir ve resmi kurumların yanıt vermesi de kanuni bir mecburiyettir. Şayet dilekçe yakın zamanda verildi ise yanıtı biraz gecikebilir, doğrusu 30 gün içinde yanıt almanızdır. Yanıt almanız 30 günü geçti ise bence bir dilekçe ile 3071 sayılı kanunun 7’nci maddesi hatırlatılarak yanıt verilmesi mecburiyetinden bahis ile yanıtın verilmesini isteyin bakalım ne sonuç alacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder