Gündem Dilara 2.5 yıldır kayıp

Dilara 2.5 yıldır kayıp

Paylaş
Dilara 2.5 yıldır kayıp

Samsun'un Terme İlçesi'nde 2.5 yıl önce, parkta oynarken kaçırılan ve o dönemde 9 yaşında olan Dilara Kayıkçı'dan bir daha haber alınamadı

Terme'ye bağlı Kocaman Beldesi'nde 21 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda, görgü tanıklarının ifadesine göre parkta oyun oynarken, adres sorma bahanesiyle yaklaşan 2 kişi, Dilara Kayıkçı'yı bir otomobile bindirip kaçırdı.

Kocaman Beldesi İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan Dilara'dan bir daha hiçbir haber alınamadı. Aile yetkili tüm mercilere başvurarak kızlarının bulunması için yardım istedi.

FOTOĞRAFLARI TÜM İLÇEYE ASILDI

Ancak yapılan tüm müracaatlar ve soruşturmalardan sonuç çıkmadı. Belde sakinleri küçük kızın bulunması için seferber oldu. Dilara’nın fotoğrafları beldenin ve ilçenin her köşesine asıldı.

Okul yönetimi de kendi web sitelerinin içinde bir sayfa oluşturarak Dilara'nın bulunmasına katkı sağlamaya çalıştı. İnternette mesaj zinciri oluşturularak Türkiye’nin dört bir yanına fotoğrafları gönderildi.

Aradan geçen 2.5 yıl boyunca kızlarından gelecek haberi bekleyen ailenin acısı halen tazeliğini koruyor. Kocaman Beldesi’nde bir çay ocağında çalışan 8 çocuk babası Mustafa Kayıkçı, “Ben kızımın yaşadığına inanıyorum. Çeşitli söylentiler var. Organ mafyasının kaçırdığını söylüyorlar. Organ mafyası kaçırsa cesedini bir yere atarlardı.

Kızımın ne ölüsü ne de dirisinden haber alamadık. Bunu yapanlar insan olamaz. Eğer gören bilen varsa en yakın güvenlik güçlerine haber versin. Benim kızımı aramaya bulmaya gücüm yetmiyor.

Yetkililerden yardım istiyoruz. Yeniden kızımla ilgili olaya el atsınlar. 2.5 yıldır tek bir iz bile bulamadık. Biz kızımın kaçırıldığı günden bu yana yaşamıyoruz. Evimizde her gün cenaze var” dedi.

Gözyaşları içerisinde kızının acısını yaşayan anne Hatice Kayıkçı da kelimeler ağzında düğümlenerek konuşmakta güçlük çekti. Anne Kayıkçı, “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Bizden ne istediler. Onun yaşadığına inanıyorum. Ben iki senedir ölü gibiyim. Bedenim yaşıyor ama ruhum öldü. Boynum bükük. Döndüğünde kurbanlar keseceğim” diye konuştu.

Murat SANDIKÇI/Samsun (DHA)