Gündem Dikkat! Meteoroloji uyardı

Dikkat! Meteoroloji uyardı

Paylaş
Dikkat! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruyla, Çanakkale ve çevresinde dün devam eden şiddetli yağışların bu gece ve sabah saatlerinde de süreceğini duyurarak, vatandaşların her türlü ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ile ulaşımda aksamalar gibi durumlara hazırlıklı olmalarını istedi. Tekirdağ ve Kırklareli için de çok önemli uyarı var

Meteoroloji'den yapılan duyuruda, şiddetli yağışların saat 09.00'a kadar süreceği kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

'Tahmin ve uyarılarımız doğrultusunda Çanakkale çevrelerinde beklenen çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bu ana kadar Bayramiç'te 154 kg/m2, Ezine'de 62 kg/m2 ve Ayvacık'ta 56 kg/m2'ye ulaşmıştır. Yağışların bölgede gece ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam etmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.'


TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI


Bu arada Meteoroloji, Tekirdağ ve Kırklareli için de öğle saatlerine kadar aşırı yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Trakya’da çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğine ilişkin daha önce uyarı yapıldığı, son 6 saatte metrekareye düşen yağış miktarının Kırklareli Babaeski’de 99, Lüleburgaz’da 54, Tekirdağ Süleymanpaşa’da 67, Hayrabolu’da 65 ve Malkara’da 62 kilograma ulaştığı kaydedildi.

Yağışların etkisini devam ettireceği, metrekareye düşecek yağış miktarının yer yer 100 kilogramın üzerine çıkacağı ifade edilen açıklamada, oluşabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yağışların 13.00’e kadar sürmesinin beklendiği belirtildi.