Spor Digitürk'e büyük tepki!

Digitürk'e büyük tepki!

Paylaş
Digitürk'e büyük tepki!

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan dün oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında taraftarların protestoları sırasında yayının sesini kestiği gerekçesiyle Lig TV'ye büyük tepki yağıyor

Özellikle sosyal medyada tepkilerini dile getiren ve çağrı merkezini arayan taraftarlar TMSF bünyesinde faaliyet gösteren yayıncı kuruluşu eleştiri yağmuruna tuttu. Yine sosyal medyada LİG TV aboneliğini iptal yönünde kampanyalar yapılmaya başlandı.

Yayın sırasında çeşitli kereler tribünlerden gelen seslerin tamamen kesildiğini ve sadece spikerin sesinin duyulduğunu ifade eden taraftarlar, bunun özellikle maç öncesi ve maç sonuna doğru yoğunlaşan protestolarda görüldüğünü belirttiler.

Tribünlerden maç başlamadan önce ve maç sırasında "Her yer Taksim her yer direniş", "Sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım" ve "Biber gazı oley, biber gazı oley" şeklinde sloganlar yükseldi.

Siyah beyazlı taraftarlar maçın son dakikalarında da "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla tezahürat yaptı.

BAKAN KILIÇ KABUL ETMEDİ


Beşiktaşlı taraftarların gösterdiği büyük tepkinin ardından Twitter'da kısa bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, iddiaları yalanladı. Kılıç, "Lig TV'nin Hükümet arzusuyla tribünlerin sesini kestiği iddiası yalan. Ne böyle bir istek oldu, ne de yayında ses kesildi!" dedi.

İzleyicilerin şikayetlerini aktarmak ve olayla ilgili yorum almak için telefonla aradığımız Digitürk yetkilileri ise sabahtan bu yana herhangi bir yanıt vermedi.

Haberin Devamı

DIGITURK TWITTER'DAN CEVAP VERDİ

Konu ile ilgili kısa bir süre önce Digitürk'ten Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, maç sırasında sesin kısılması örtülü bir biçimde kabul edilerek şu ifadelere yer verildi: "Yayın ilkelerimiz çerçevesinde, müsabaka yayınlarında tarafsızlık ilkesine uygunluk dahilinde, küfür, hakaret ve spor dışındaki söylemlerin yer aldığı tezahüratlara yer verilmemektedir."