Gündem DHKP-C yandaşlarına linç girişimi

DHKP-C yandaşlarına linç girişimi

Paylaş
DHKP-C yandaşlarına linç girişimi

Edirne'de, DHKP- C'li 3 kişi için imza kampanyası başlatan 15 gence sokakta linç girişimi

Edirne kent merkezindeki Saraçlar Caddesi'nde biraraya gelen yakalaşık 15 genç, DHKP- C terör örgütünün propogandasını yaptıkları gerekçesiyle 10 gün önce 3 arkadaşlarının tutuklanmasını protesto edip, serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. Buna tepki gösteren çevredekiler ve esnafın, sloganlar atıp linç etmeye kalkıştığı gençler bazı işyerlerine sığınırken, araya giren polisler linç grişimini güçlükle engelledi.

Haberin Devamı

Olay bugün öğlen saatlerinde Saraçlar Caddesi'nde meydana geldi. Yaklaşık 15 kişi, 10 gün önce Bostanpazarı Mevkii Uzun Kaldırım Caddesi'nde DHKP-C terör örgütü adına broşür dağıtan ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanan 3 arkadaşlarının serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. Bu kişilere, zaman geçtikçe tepkiler oluşmaya başladı.

İŞYERLERİNE SIĞINDILAR

Çevredeki esnaf ve orada bulunan vatandaşlar, imza kampanyası başlatan gruba tepki göstererek ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Edirne'de hain yok’ sloganları atmaya başladı. Daha sonra biriken kalabalık 15 kişiye saldırıp, onları linç etmeye kalkışınca ortalık karıştı. Çoğu tartaklanan gençler kaçıp canlarını kurtarmak için kendilerini açık olan işyerlerine atarken, kalabalık da peşlerinden koştu.

Haberin Devamı

Olayı haber alıpg elen polisler öfkeli kalabalığı durdurmada yetersiz kalınca takviye ekip istendi. Takviye kuvvetin gelmesiyle, öfkeli kalabalığın linç etmek istediği 15 kişi, sığındıkları işyerlerinden çıkarılarak polis minibüsleriyle emniyete götürüldü. Linç grişiminde bulunan kalabalık da daha sonra dağıldı.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)