Bilim - Teknoloji "Devrim değil, hesap hatası!"
Paylaş
"Devrim değil, hesap hatası!"

PC devi, en büyük rakibinin "devrimsel" bilgisayarına verdi veriştirdi...

HP geçtiğimiz gün "The Machine" adını verdiği yeni bir bilgisayar tanıttı. Bu bilgisayarın, alışıldık bilgisayar konseptinden farklı olarak, çok daha az elektrikle, dev bilgisayarların işini yapan yepyeni bir buluş olduğunu dile getiren HP'nin duyurusu, teknoloji dünyasında beklediği kadar büyük heyecanla karşılanmamış gibi görünüyor.

Dell yöneticilerinin yaptığı açıklamada bu "makine"nin gülünç ve bir hesap hatasının sonucu olduğunun altı çizildi zira HP'nin makinesini çalıştırmak için "insanoğlu medeniyetinin yaptığı trilyonlarca dolarlık yazılım geliştirme yatırımlarının tümünün çöpe atılmasının" gerekeceği vurgulandı.

HP'nin makinesini çalıştırabilmek için yeni bir işletim sistemi yazması gerektiği, bu makine için yepyeni yazılım dillerinin geliştirilmesi, yeni yazılımların ortaya çıkması, tüm bu sistemleri anlayacak ve çalıştıracak yeni uzmanların istihdam edilmesi gibi sorunların bulunduğunu ifade eden Dell, The Machine'in pratik kullanım alanı bulamayacak bir makine olduğunu iddia ediyor. Dell yöneticileri, The Machine yerine, yine HP'nin geliştirdiği yeni hafıza teknolojisinden umutlu olduklarını da vurguladılar.

Resimlerle: HP-Intel ortaklığından uçuk kaçık laptop'lar!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı