Dünya Devrim bitti, temizlik başladı

Devrim bitti, temizlik başladı

Paylaş
Devrim bitti, temizlik başladı

Tüm dünyanın dikkatle izlediği Mısır'da halk tarihi görüntüler vermeye devam ediyor...

Tahrir Meydanı'nı terk etmeye pek niyetli gözükmeyen Mısırlılar bir yandan da 18 gün süren olayların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Gönüllü öğrenciler, başkent Kahire’nin genelinde temizlik kampanyası başlattı ve sokaklardaki çöpleri topladı.

Kahire Valiliğine bağlı iş makineleri de ordu kontrolünde çalışarak, olaylar sırasında yakılan araçları topladı, yıkılan veya tahrip edilen bazı dükkan ve işyerlerini temizledi.

Öte yandan Mısır ordusu, Tahrir Meydanı’ndan parlamentoya giden cadde ile Arap Birliği genel merkez binasının bulunduğu cadde dışında zırhlı araç barikatlarının tamamını kaldırdı ve caddeler araç trafiğine açılmaya başladı.

Haberin Devamı

Devrim bitti, temizlik başladı

EVE DÖNMÜYORUZ

Tahrir Meydanı’nı dolduran binlerce gösterici, "Mübarek yargılanmadan eve dönmek yok" ve "Hemen demokrasi istiyoruz" sloganları atıyor.

AA muhabirine konuşan Muhammed Seyyid adlı bir gösterici, "Bizim için şimdi zor bir süreç başladı. Demokrasi istiyoruz, güçlü bir eğitim sistemi istiyoruz. Ama en önemlisi Mübarek’in yargılanmasını istiyoruz. Mübarek yargılanmadan eve dönmeyeceğiz" dedi.

KAHİRE’DE CEZAEVİNDEN 600 KADAR KİŞİ KAÇTI

Öte yandan Kahire’deki cezaevinden 600 kadar kişinin kaçtığı bildirildi.

Mısırlı güvenlik kaynakları, cezaevinde önce ayaklanma çıktığı, çok sayıda kişinin öldüğü ya da yaralandığı ayaklanmanın ardından 600 kadar kişinin kaçtığını belirtti.

Aynı kaynaklar, ölü ve yaralı sayısının henüz bilinmediğini ifade etti. Mısır’da Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık iktidarını bırakmasıyla son bulan
süreçte, mahkumların cezaevinden topluca kaçmasına ikinci kez rastlanıyor.

Haberin Devamı

BUGÜN DE POLİSLER GÖSTERİ YAPTI

Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye’de ise polislerin, maaşlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle gösteri yaptığı bildirildi.

Mısır’da Arapça yayımlanan Youm Es Seba gazetesinin haberine göre, 1000 kadar polis memuru, İskenderiye Emniyet Müdürlüğünün önünde gösteri yaparak maaşlarının artırılmasını istedi.

Polisler, hükümetin bir hafta önce memur, işçi, emekli ve askerlere yaptığı yüzde 15’lik zammın yetersiz olduğunu ileri sürdü.
Sloganlar atarak zam isteyen polislerin, daha sonra görevlerinin başına döndükleri kaydedildi.