Siyaset Devlet Bahçeli'den Melih Gökçek'in sözlerine yanıt geldi
Paylaş
Devlet Bahçeli'den Melih Gökçek'in sözlerine yanıt geldi

Melih Gökçek’in ‘Ben sayın Bahçeli’nin inşallah, sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı olmasını çok önemsiyorum’ sözlerine Devlet Bahçeli'den tepki geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in ‘Ben sayın Bahçeli’nin inşallah, sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı olmasını çok önemsiyorum’ sözlerine şu yanıtı verdi: ''Devlet Bahçeli bir siyasi kurum olan, 48 yıllık, geleneği göreneği olan bir siyasi partinin genel başkanı. Böyle bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanlığı yardımcısı gibi bir sıfatla görev üstlenmesi yakışık almaz. AKP’de onu yapabilecek çok sayıda insan var ama biz ayrı bir tüzel kişiliğiz. MHP’yi kimse bir yere yamalamaya kalkmasın.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa referandumuna ilişkin miting meydanlarındaki ‘idam’ çağrılarıyla ilgili “İktidar kanadı bunu getirirse MHP destek verecektir. Zaman zaman bunu ille de getireceğiz, götüreceğiz diye istismar edip, işi çoğaltmanın da gereği yok. ‘Getirelim’ diyorsanız, ‘Getirin’ diyoruz” dedi. MHP lideri önceki gün düzenlediği Elazığ mitinginin ardından bir grup gazeteciyle sohbetinde özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE DİKTATÖR OLMAZ


(‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan güçlü lider. Diktatör olur’ eleştirileri) Zannetmiyorum. Bu kadar yılın tecrübesine dayalı olarak yapılmış olan çok acımasız eleştirilere dayalı olarak sayın Cumhurbaşkanı eğer gelecekte yönetimde tekrar etkin bir konumda olursa, bu konuları dikkate alarak çalışmalarını sürdürür. Türkiye’de diktatör olmaz. Bir defa diktatör Türkçe değil. (Gülüyor...) (Hayır çıkarsa...) Hayır çıkacağına ihtimal vermiyorum. Olmayan bir şey üzerinde yorum yapmanın bir manası yok.

MHP DESTEK VERECEKTİR


(İdam tartışması) Daha evvelki anayasa değişikliği çerçevesinde, özellikle savaş ve savaş benzeri hallerde idamın kalkmasından yana olmadığımızı söyledik. Bugün de, idamı gerektirebilecek tüm şartları uygulayan bir güruh türedi Türkiye’de. TBMM’ye idam ile ilgili herhangi bir yasa teklifi geldiğinde MHP destek vermeyi düşünüyor. Ama bunu bizim 35 milletvekili ile getirecek durumumuz yok. İktidar kanadı bunu getirirse MHP destek verecektir. Zaman zaman bunu ille de getireceğiz, götüreceğiz diye istismar edip, işi çoğaltmanın da gereği yok. ‘Getirelim’ diyorsanız, ‘Getirin’ diyoruz.

YARDIMCI YAKIŞIK ALMAZ


(Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in ‘Ben sayın Bahçeli’nin inşallah, sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı olmasını çok önemsiyorum’ sözleri) Devlet Bahçeli bir siyasi kurum olan, 48 yıllık, geleneği göreneği olan bir siyasi partinin genel başkanı. Böyle bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanlığı yardımcısı gibi bir sıfatla görev üstlenmesi yakışık almaz. AKP’de onu yapabilecek çok sayıda insan var ama biz ayrı bir tüzel kişiliğiz. MHP’yi kimse bir yere yamalamaya kalkmasın. (MHP’den cumhurbaşkanlığı yardımcılığı) Öyle bir düşüncemiz yok. Arkadaşlarımız da buradalar, kendi aramızda bir değerlendirmede öyle bir düşünceye sahip değiliz.

HERKESİ İHRAÇ ETMİYORUZ


(MHP’deki ihraçlar) MHP’nin içinde, programına, tüzüğüne aykırı olarak Türkiye’nin temel ilkeleriyle bağdaşmayan davranışlarla birçok yasadışı örgütlenmelerin içinde bulunan veya adı geçenler varsa onu MHP’de olduğu gibi diğer siyasi partilerin de ayıklaması lazım. Son ihraç edilenlerin sebebi çok kabarık. (Gülüyor) Parti tüzüğü ve programı dışında düşünüyorsun o zaman kendi kendine bir karar ver demek daha doğru olurdu. Diyemedikleri için biz ayıklıyoruz. Koray Aydın çok daha tecrübeli bir siyasetçi. Eleştirmiş olsa dahi ihraç sebebi olmaz. Keşke herkes öyle davransa. Hayır diyen herkesi ihraç etmiyoruz. Ama hayır kisvesi altında değişik ilişkilerle MHP’nin varlığını zedeleyebilecek davranışlar ihraç sebebidir. CHP çok büyük yanlışlar içerisinde. Bazı sahip oldukları TV ve basın aracılığıyla MHP’yi rahatsız etmek... O rahatsızlığı kendilerine bela olur ileride. Zaten içlerinde de oldukça bela var. (Gülüyor)

AJAX KURTARDI KENDİSİNİ


(BeşiktaŞ-OlYmpiakos maçı) Bir Beşiktaşlı olarak Şenol Bey’i telefonla aradım, tebrik ettim. Daha önceki başarılarını Beşiktaş’a taşımasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirdim. (Lyon ile eşleşme) Ajax kurtardı kendisini. Dolayısıyla Hollanda da kurtardı. Maçı bir üçüncü ülkede yapma ihtiyaçları doğabilirdi, ondan da kurtulmuş oldular.

CHP’DEKİ LİBERO


(CHP Milletvekili Deniz Baykal’a eleştiriler) CHP’de çok değişik üslup içerisinde değerlendirmelerde bulunanlar var. Bunlardan bir tanesi de 9 Ocak’tan itibaren Deniz Baykal Bey. Hani sporda görevlendirilen kişiler vardır, onlara libero diyorlar, oyun kurucu var arkada. Sanki CHP’de libero oynayan bir kişi. Muhtelif toplantılara katılıyor, muhtelif yerlere gidiyor ve çok heyecanla konuşurken bazen de ölçü kaçıyor. Son tartışma ölçünün kaçtığının bir işaretidir. Olmaz böyle şey.

İŞİMİZ KALMADI


(Eski mhp milletvekili meral Akşener’in Keçi Adası teklifi) Keçi Adası’na niye çıkacakmışız ki? Kendisi gitsin, nereye gidiyorsa gitsin. (Gülüyor) Bizim onunla işimiz kalmamıştır. Akşener’i hiç aklımıza getirmiyoruz. Hiçbir faaliyeti bizim merakımız içinde değil. Allah yolunu açık etsin. Bizden uzak kalsın da nereye gidiyorsa gitsin. (Gülüyor)

Haberin Devamı