Bilim - Teknoloji Dev şirkete bir şok daha!
Paylaş
Dev şirkete bir şok daha!

Eski günlerini mumla arayan dev şirkete, "düşenin dostu olmaz"ı ispatlayan şok haber!

Yeni nesil konsollara, tıpkı bir önceki dönemde olduğu gibi erken giriş yapan Nintendo, ürettiği Wii U konsolu ile bir türlü aradığını bulamıyor. Nintendo'ya gelen son kötü habe ise, Bethesda'dan gelen yeni bir açıklama oldu...

Haberin Devamı

Fallout, Elder Scrolls ve Dishonored gibi efsane yapımların arkasında bulunan Bethesda, yaptığı bir açıklama ile Nintendo'nun yeni nesil konsolu konumundaki Wii U için herhangi bir oyun geliştirmeyeceğini açık ve net bir şekilde dile getirdi. Bethasda'nın halkla ilişkiler ve pazarlama müdür yardımcısı Pete Hines'ın, QuakeCon esnasında Elder Scrolls Online, Wolfenstein: The Order ve The Evil Within hakkında sorulan sorulara verdiği cevaplar arasında şu sözler dikkat çekti: "Şu ana kadar duyurusunu yaptığımız oyunların hiçbirisi Wii U platformu için geliştirilmiyor ve size garanti ederim ki bu yapımlardan bir tanesi bile bu platformda kendisini göstermeyecek." Hines, "Gelecekte başka yapımları Wii U platformunda görüp göremeyeceğimiz hakkındaysa şimdilik bir şey söylemek yanlış olur" diyerek konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı

Hines'a göre Wii U üzerinde yaşadıkları en büyük sorun, büyük ölçüde donanı kontrol cihazı yüzünden de büyük sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar.

Bethesda Nintendoya desteğini kesen ilk firma da değil. Daha önce EA, birçok yapımını konsoldan çekerken, Ubisoft da bir süre önce Nintendo konsollar için özel içerik üretmeyeceğini dile getirmişti.

Resimlerle: Karşınızda Nintendo Wii U

Kaynak: CHIP Online