Ekonomi Dev omlet rekorlar kitabında

Dev omlet rekorlar kitabında

Paylaş
Dev omlet rekorlar kitabında

110 bin 10 adet yumurta kullanılarak 2.5 satte pişirilen 4 bin 400 kilo ağırlığındaki omlet, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Dünya Yumurta Günü etkinlikleri çerçevesinde "Dünyanın En Büyük Omleti"ni yaptı. 3,6 tonluk ağırlığı ile Güney Afrika’nın elinde olan rekor Türkiye'ye geçti.

Haberin Devamı

Yum-Bir’in organizasyonunda gerçekleştirilecek dev omletin üretimi amacıyla 10 metre çapında büyük bir tava yaptırıldı. Guinness Rekorlar Kitabının temsilcisi gözetiminde yapılan tartımda tavanın ağırlığının 3 ton 422 kilogram olduğu belirlendi.

Ankara Cepa Alışveriş Merkezi önünde kurulan tavada yapılan omlet için, 110 bin 10 adet yumurta kullanıldı. 4 bin 400 kilogram ağırlığında olan yaklaşık 2,5 saatte pişirilen omletin yapımında Rixos Grand Ankara Oteli’nin Mutfak Şefi Süleyman Aşçıoğlu ile 65 aşçı çalıştı.

Dev tava önce özel temizlik maddeleriyle sterlize edildi. Omletin üretimi için Konya’da kurulu Anako firması tarafından 110 bin 10 yumurta likit hale getirildi. Omlet için yaklaşık 400 kilogram yağ kullanıldı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından basın mensupları ve aşçılar tavanın etrafından uzaklaştırıldı ve tavaya yağ boşaltma işlemi başladı. Yağın belli bir sıcaklığa ulaşması üzerine hortumlarla likit yumurta tavaya akıtıldı. Tavanın etrafında görev alan aşçılar hızla yumurtayı karıştırarak pişirme sürecini başlattılar. Omlet yaklaşık 2,5 saatte pişti.

Organizasyona Afyon ve Çorum Yumurta Üreticileri Birliği, Anoko, limit A.Ş., Baykan A.Ş., Pruva-Neta organizasyon, NTR iletişim, CEPA AVM, Rixos Otel sponsor olarak katkıda bulundu.