Gündem Dev kabaklar şaşırtıyor

Dev kabaklar şaşırtıyor

Paylaş
Dev kabaklar şaşırtıyor

Sivaslı kadının yetiştirdiği ve ağaç dallarından sarkıttığı dev kabaklar görenleri şaşkına çeviriyor

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kadının bahçesinde ağaç dallarından sarkıtarak yetiştirdiği 1.5 metreyi aşan dev kabaklar görenleri şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Yalnızbağlar Mahallesinde seracılık yapan Ayşe Demir’in, bahçesinde ağaçların dallarından sarkıtarak yetiştirdiği kabaklar, adeta ağaçta yetiştiği izlenimi veriyor.

Bahçesinde bulunan seralarda organik ürünler yetiştirdiğini belirten Ayşe Demir, "Trabzon’dan bir arkadaşım zarf içerisinde 5 kabak tohumu gönderdi.

Bundan iki yıl önce ilk defa ektiğim kabağın boyu bir metre 98 santimetreye kadar ulaştı. Ağırlığından eve götüremedim. O yıldan bu güne kadar bahçemde bu kabaklardan yetiştiriyorum" dedi.

Kabağın bir özelliğinin kestikçe kendisinin daha çok büyümesi olduğunu anlatan Demir, "Altından kestikçe kendi büyüyor. Yani kendi kendini tamir ediyor. Yani kısacık kalmıyor. Meraktan dolayı farklı kabaklar yetiştiriyorum.

Haberin Devamı

Bunu yapmamdaki tek sebep Suşehri’nde her şeyin yetiştiğini insanlara anlatmak.

Toprağımızın ne kadar verimli olduğunu, bereketli olduğunu göstermek istiyoruz.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN

Suşehri’nde ne ekersen, onu biçersin. Azimli olduktan sonra, burada yetişmez demedikten sonra her şey yetişir" diye konuştu.

Ayşe Demir’e ait bahçede incelemelerde bulunan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ölçüm yaptıkları bir kabağın boyunun bir metre 67 santimetre olduğunu görünce şaşırdı.

Bahçeyi Suşehri’nin özellikle tarımda ne kadar zengin bir bölge olduğunun göstergesi olarak tanımlayan Sel, şöyle konuştu: "Ayşe Demir isimli vatandaşımızın organik tarımda ve özellikle kabak yetiştiriciliğinde hayli bir mesafe kat ettiğini gördük. Ayşe Demir’in Suşehri’nde bulunan diğer bayanlara örnek olacağını ümit ediyorum. Çünkü Suşehri Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi açısından yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah önümüzdeki yıl tarım ve hayvancılık sektörünü tüm Sivas’a ve bölgemize örnek şekilde açmış olacağız."

AA