Spor Dev derbinin hakemi Bülent Yıldırım

Dev derbinin hakemi Bülent Yıldırım

Paylaş
Dev derbinin hakemi Bülent Yıldırım

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 24 Ekim Pazar günü oynanacak derbi maçı Bülent Yıldırım yönetecek

Spor Toto Süper Lig’de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Ekim Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Bülent Yıldırım yönetecek.

Yıldırım’ın yardımcılıklarını, İsmail Şencan ile Muhittin Gürses yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak.

YILDIRIM'IN DERBİ KARNESİ

Süper Lig’de, 2003-2004 sezonundan bu yana görev alan Yıldırım, daha önce sadece bir derbi maçta görev aldı. Yıldırım, 2009-2010 sezonunda, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi karşılaşmasını yönetirken, sarı-kırmızılılar mücadeleden 3-0’lık skorla galip ayrılmıştı.

Kariyerinde daha önce 100 Süper Lig maçında görev yapan Bülent Yıldırım, 21 ile en fazla karşılaşmasını 2006-2007 sezonunda yönetti.

Yıldırım, bu sezon da toplam 4 maçta görevlendirilirken, birer kez Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmalarında düdük çaldı. Bu sezon görev aldığı 4 lig maçında toplam 19 gol atılırken, tüm karşılaşmalarda evsahibi ekipler galip geldi.

Bülent Yıldırım, ligde görev aldığı 2003-2004 sezonundan bu yana Fenerbahçe’nin 19, Galatasaray’ın da 16 maçında görev yaptı. Bu karşılaşmalarda sarı-lacivertliler 13 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.

Fenerbahçe, rakip ağlara 32 gol bırakırken, kalesinde de 20 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekip de 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Galatasaray, 33 gol kaydederken, kalesindeki 11 gole ise engel olamadı.

Fenerbahçe, Bülent Yıldırım ile çıktığı maçlarda en farklı galibiyetini bu sezonun ilk haftasında sahasında Medical park Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmayı 4-0 kazanarak elde etmişti.

Sarı-lacivertliler, en farklı yenilgisini ise Manisa deplasmanında Vestel Manisaspor önünde 5-3’lük skorla aldı. Galatasaray ise 2007-2008 sezonunda İstanbul’da Konyaspor’u 6-0 yenerek, en farklı galibiyetine imza attı. 2006-2007 sezonunda da sarı-kırmızılılar, Bursa’da, Bursaspor’a 2-0 yenilerek en farklı yenilgisiyle tanıştı.


9. HAFTANIN HAKEMLERİ

22 Ekim Cuma
Kardemir Karabükspor-Eskişehirspor: Özgür Yankaya
Sivasspor-Bucaspor: Barış Şimşek

23 Ekim Cumartesi
Medical Park Antalyaspor-Konyaspor: Tolga Özkalfa
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantepspor: İlker Meral
Trabzonspor-Gençlerbirliği: Cüneyt Çakır

24 Ekim Pazar
Fenerbahçe-Galatasaray: Bülent Yıldırım
Ankaragücü-Bursaspor: Hüseyin Göçek
Manisaspor-Kasımpaşa: Kuddusi Müftüoğlu

25 Ekim Pazartesi
Kayserispor-Beşiktaş: Mustafa Kamil Abitoğlu

Haberin Devamı