Gündem Dev bira kazanları Ankara yolunda

Dev bira kazanları Ankara yolunda

Paylaş
Dev bira kazanları Ankara yolunda

Dev bira kazanları Ankara yolunda

Ankara’nın Kazan İlçesi’nde bulunan bira fabrikasının siparişi üzerine İsviçre’den ithal edilerek deniz yoluyla Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’ne getirilen bira mayasının hazırlandığı 100’er tonluk 6 dev kazan, 6 TIR ile güvenlik önlemi de alınarak Ankara’ya yola çıktı.

Haberin Devamı

Bira fabrikasının isteği ile İsviçre’den deniz yoluyla Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’ne getirilen dev kazanlar 8 metre eninde, 18 metre yüksekliğinde ve 100 ton kapasiteye sahip. 6 ayrı TIR ile İnebolu limanından yola çıkarılan dev kazanların geçtiği güzergahlarda geniş ölnlemler alınırken, Kastamonu trafiği de bir süre aksadı. Onlarca kişinin görev aldığı nakliye sırasında dev kazanların geçtiği yollar üzerinde bulunan elektrik tellerindeki akım kesilirken, jandarma ve polis trafiği kontrollü olarak sağlamaya çalıştı. Dün sabah saatlerinde İnebolu’dan yola çıkan 6 TIR, geceyi Kastamonu’da geçirdikten sonra yine geniş önlemler altında Ankara’ya hareket etti. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., dev kazanların geçişi nedeniyle güzergahlarda elektrik kesintisi uygulanacağını söyledi.

Haberin Devamı

İnebolu- Kastamonu Karayolu üzerinde bulunan tünellerden dev kazanlar eşliğinde geçemeyen 6 TIR, alternatif yolları kullanarak Kastamonu’ya ulaşabildi. Kastamonu’daki elektrik telleri ve Mobese direklerinin engeline takılan dev kazanlar için Kastamonu-İnebolu üzerinden alternatif yollar kullanılmak zorunda kalındı. Kastamonu’dan da geniş önlemler altında geçişini Çevre Yolu’ndan sağlayan TIR’ların, Ilgaz Dağı’nı aşarak 5 gün içinde Ankara’da olması planlanıyor.

Turan KURT/KASTAMONU, (DHA)