Gündem Dev akvaryumda nefessiz kaldı

Dev akvaryumda nefessiz kaldı

Paylaş
Dev akvaryumda nefessiz kaldı

Açılış için son hazırlıkların yapıldığı İstanbul Akvaryum'da, rutin temizlik sırasında vakuma kapılıp 3 dakika nefessiz kalan, 3 Yıldız Bröveli dalıcı Volkan Erbey, 7 gündür yaşam mücadelesi veriyor

Başbakan Tayip Erdoğan’ın programına göre Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleştirilecek açılış öncesi son hazırlıkları yapılan İstanbul Akvaryum’daki ana tankta, 30 Mart günü rutin temizlik çalışması yapan 10 ayrı dalış sertifikalı Erbey, iddiaya göre su boşaltım motorlarının çalışması üzerine oluşan vakuma kapıldı.

Haberin Devamı

Henüz tamamlanmadığı için süzgeçleri yerleştirilmeyen boşaltım kanalına beline kadar saplanan Erbey’in nefes almasını sağlayan ağızlığı çıktı. Yaklaşık 3 dakika nefessiz kaldı.

Olayın fark edilmesi üzerine diğer dalgıçların yardımıyla kalbi durmuş şekilde dışarı çıkarıldı. Suni teneffüs ve kalp masajı yapılarak tekrar hayata döndürülen Erbey, International Hospital’a götürüldü. Yedi gündür yoğun bakımda olan Erbey, yaşam mücadelesi veriyor. Bir yakını, “Allah’tan umut kesilmez. Gerek çalıştığı şirket gerekse hastane ne gerekiyorsa yapıyor. İnşallah bu savaşı kazanıp aramıza tekrar döner” dedi.

Alt ve Üst Yapı İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı ve Nas İnşaat konsorsiyumunun kurduğu İstanbul Akvaryum Turizm Şirketi, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kaza anında, her dalışta olduğu gibi yanında bulunan gözlemci ve ilk yardım eğitimi almış 2 dalgıç hemen Volkan Erbey’i sudan çıkarmış ve ilk müdahaleyi yaparak ambulansla tam teşekküllü özel bir hastaneye kaldırmıştır. Bu talihsiz iş kazası nedeniyle üzüntü duymaktayız. Volkan Erbey’in en kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşup aramıza dönmesini umut ediyoruz.”

Haberin Devamı

Volkan Erbey’in temizliğini yaparken kaza geçirdiği Florya’daki dev akvaryum henüz açılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2003’te ihale ettiği akvaryumda 1.2 kilometre uzunluğunda gezi güzergâhı olacak.

Mustafa KÜÇÜK / İSTANBUL