Siyaset 'Derin' kulak mı suikast keşfi mi?
Paylaş
'Derin' kulak mı suikast keşfi mi?

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast hazırlığı sırasında yakalandıkları iddia edilen 2 subayda, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan'ın evlerinin krokilerinin bulunduğu da iddia edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Çukurambar’daki evinin çevresinde geçen cumartesi akşamı polis şüpheli 2 araç tespit etmişti. Biri orduya ait, diğeri ise kiralık olan araçlardaki Topçu Albay E.Y.B. ve Topçu İstihkam Binbaşı İ.G. yakalanmıştı. Binbaşı İ.G.’nin polisleri fark edince bir kağıdı yutmaya çalıştığı, ancak polislerin üzerine atlayarak ağzından çıkardıkları kağıtta Bülent Arınç’ın ev adresinin yazılı olduğu ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

KOMUTANLIKTA TUTULUYOR

Polis, gözaltına alamadığı iki subayı Merkez Komutanlığı’na teslim etmişti. Ancak savcılık kararıyla subayların evlerinde arama yapıldı ve bazı belge ve bilgisayar hard disklerine el konuldu.

Halen Merkez Komutanlığı’nda tutulan iki subayın evindeki belgeler arasında, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in özel bilgileri ile evinin krokisi de ele geçirildi. CNN Türk’ün haberine göre belgeler arasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında kişisel bilgiler de yer alıyor.

İki subayın araçlarında, teknik takipte kullanılan bazı cihazların da yakalandığı belirtildi. Subayların suikast keşfi için değil, dinleme ve izleme faaliyeti için orada oldukları iddiası da gündeme geldi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: VAHİM SÜREÇ

Başbakan Erdoğan dün Suriye’ye hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Arınç’a yönelik suikast iddiası için Erdoğan “Vahim ve düşündürücü bir süreç” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Yakalanan askerlerde, Cumhurbaşkanı ve sizin evlerin krokilerinin de bulunduğu yönünde iddialar var?” denilmesi üzerine “Bunlar yeni şeyler değil. Devam eden yargı süreci içinde bunların hepsi var. Siyasete giren bu tür şeyleri bilecek, inanacak. Bu yolda sabırla, kararlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.