Gündem Derik'te hain pusu: 1 şehit

Derik'te hain pusu: 1 şehit

Paylaş
Derik'te hain pusu: 1 şehit

Derik'te hain pusu: 1 şehit

Mardin’in Derik İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Tahrip gücü yüksek mayının patlaması sonucu araçta bulunan 3 polis yaralandı. Yaralı polislerden Yasin Kaya, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Derik Devlet Hastanesi yolu güzergahında devriye görevini yürüten polis aracına PKK’lı teröristler tarafından mayınlı tuzak kuruldu. Teröristler yola döşenen mayını bugün saat 14.30 sıralarında polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Tahrip gücü yeksek olan mayının infalak etmesi sonucu araçta bulunan 3 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan polis memuru Yasin Kaya, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı 2 polis memurundan Erdem Sökmen’in de durumun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği belirtildi.

TÜM BİRİMLER UYARILDI

Saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Derik’teki mayınlı saldırının ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün telsiz talimatıyla tüm birimler saldırılara karşı duyarlı olmaları konusunda uyarıldı.

Anonsta, meydana gelebilecek olaylarda ve şüpheli durumlarda dikkatli davranmaları istenerek, uzun namlulu silahların her an kullanılabilecek hale getirmeleri ve görevlilerden çelik yelek giymeleri istendi. Şüpheli durumlarda ve yapılan ihbarlara müdahalede öncelikli zırhlı araçlarla, daha sonra da ikinci bir araçla gidilmesi uyarısı yapılarak, bu talimatlara gece gündüz uyulması, talimatın da il merkezi ve ilçelerdeki emniyet müdürlüklerine bildirilmesi istendi.

İKİ YARALI ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜ


Derik’teki bombalı saldırıda yaralanan polis memurundan 28 yaşındaki Erdem Sökmen ile 28 yaşındaki Gencer Bebe, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü. Saldırıda yaralanan 35 yaşındaki Mümin Tekin isimli polis memuru ise ayakta tedavi edildi. Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile Emniyet Müdürü Dervis Kara, yaralı polislerin Ankara’ya gönderilmesini bizzat takip etti.

DHA