Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Derdini anlatan çare bulur
HABERİ PAYLAŞ

Derdini anlatan çare bulur

Sertleşme problemi yaşayan erkekler doktordan çekinip bir türlü dertlerini anlatmaz. Ya da konunun uzmanı olmayan bir doktora gidip düzelmeyen sorunlarından şikayet ederler. Bazı hastalar ise sertleşme problemini dolaylı yollardan anlatır ve çözüm bulunmasını bekler. Doktordan korkmayın derdinize çare arayın

[[HAFTAYA]]

SORU:Riski var mı?

Prostat ameliyatı olacağım. Bu ameliyatların riski nedir? Bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Bu ameliyatlar belli oranda komplikasyonları olan ameliyatlardır. Ama genelde kapalı prostat ameliyatının komplikasyonları açık prostat ameliyatının komplikasyonlarına göre çok daha düşüktür. Günümüzde kapalı, açık prostat ameliyatları ve prostat kanseri ameliyatları olsun emin ellerde yapılmaktadır gayet hızlı ve risksizdir. Ölüm riski yüzde 1’in altına indirilmiştir. Ameliyat sırasında ve sorasındaki 3 aylık dönem için geçerlidir.

Haberin Devamı

SORU: Kısır olabilir miyim?

Sol yumurtalığım sağdakinden küçük. Kısır olmaktan çok korkuyorum. 1 yıl önce sol yumurtalığımda iltihap oldu. Tedaviyle geçti ama yumurtalık küçüldü. Kısır olabilir miyim?

CEVAP

Cinsel Fonksiyon Bozuklukları’yla ilgili sorunlar 4-5 değişik branştaki doktorunu bir arada çalıştığı gruplar tarafından değerlendirilmeli. Bunlar üroloji-androloji uzmanı, psikiyatrist, nörolog, doğum kontrol uzmanı, iç hastalıkları uzmanı ve endokrinologtur. Nedeni sertleşme sorununun komplike bir olay olması ve birçok nedenden kaynaklanmasıdır. Bu tür sorunu olan kişi öncelikle üroloji-androloji uzmanına başvurarak sorununu tüm açıklığı ile anlatmalıdır.

Başka sorunlar anlatıyorlar

Derdini söylemeyen derman bulamaz, sertleşme sorunu olup da doktora gitmekten çekinenler, uygun branşta olmayan hekimlere başvuranlar veya doktora başvurduğunda asıl derdini söylemekten çekinerek başka şikayetlerden bahsedenler bu sorunla uzun süre yaşamak zorunda kalıyor. Sertleşme sorunu ile bize gelmesine rağmen çeşitli ağrılardan, idrar yapma sorunlarından bahsedip esas sorununu anlatmakta sıkıntı çekenlere çok rastlıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder