Spor Derbi öncesi notlar

Derbi öncesi notlar

Paylaş
Derbi öncesi notlar

Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemek için Mecidiyeköy'den hareket eden sarı-kırmızılı taraftarların Kadıköy'e gelişi olaylı oldu

Mecidiyeköy’den Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na toplu halde gelip burada metrobüse binmek isteyen Galatasaraylı taraftarlara, güvenlik güçleri tarafından önce izin verilmedi.

Bunun üzerine trafiği kapatarak Boğaziçi Köprüsü’ne doğru yürüyüşe geçen taraftarları, çevik kuvvet ekiplerinin de desteğe gelmesiyle köprü ayağında güvenlik güçleri durdurarak yeniden Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na yönlendirdi. Buradan toplu halde metrobüse bindirilen sarı-kırmızılı taraftarlar, Kadıköy’e hareket ettirildi.

POLİS KORDONU

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemek üzere metrobüs ve ticari taksilerle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na ulaşmaya çalışan sarı-kırmızılı taraftarlar, Söğütlüçeşme’de biraraya toplatılarak, polis kordonuna alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma öncesi güvenlik güçleri herhangi bir olayın yaşanmaması için yollarda ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı ile stada yakın metrobüs duraklarında, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçta iki takım taraftarları arasında taşlamanın yaşandığı Fikirtepe’deki yol kenarında, stada yakın üst geçitlerde önlem alan polisler, herhangi bir taşlama olayın yaşanmaması için tedbir aldı.

TAKIMLAR STADA GELDİ

Derbi maçın öncesi iki takımı da taşıyan otobüsler stada geldi. Galatasaray kafilesini taşıyan otobüs, saat 17.30’a doğru stada giriş yaparken, hemen ardından saat 17.30’da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs geldi.

KAPILAR 16.00’DA AÇILDI

Derbi maç için stat kapıları saat 16.00’dan itibaren açılırken, taraftarlar da tribünlere alınmaya başlandı. Stat çevresinde erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan taraftarlar, İl Spor Güvelik Kurulu’nda alınan karar gereği 16.00’dan itibaren içeri girmeye başladı.

Stat dışında oluşturulan güvenlik çemberi içine biletsiz seyirci alınmazken, taraftarlar titiz üst aramaları sonucunda stada sokuldu. Migros kale arkası tribününde iki takım taraftarları arasında güvenlik nedeniyle bir kısım boşluk bırakılırken, bu kısımda çevik kuvvet personeli ve özel güvenlik elemanları ile güvenlik duvarı oluşturuldu.

"DEJAVU"

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, daha önceki büyük maçlarda olduğu gibi maraton alt tribünde hazırlanan kareografiyle, sarı ve lacivert renkli kartonlarla "Dejavu" yazıldı.

Sarı-lacivertli ekibin, bu yazıyla, ezeli rakibi karşısında Kadıköy’deki üstünlüğü ve derbiden yine galip ayrılacağının ima edildiği düşünüldü.

ESNAF BAYRAM ETTİ

Derbi hareketliliği Kadıköy esnafının da yüzünü güldürdü. Erken saatlerden itibaren Kadıköy’e gelerek maçı bekleyen taraftarlar, yaptıkları alışverişlerle iş yerlerine satış hareketliliği getirdi.

İstanbul’un dışından çok sayıda ilin yanı sıra derbi için yurt dışından da taraftarlar stada geldi. Akademi Futbol Ligi’nde iki ekibin 17 Yaş altı takımları Dereağzı’ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya gelirken, Galatasaray sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı