Spor Derbi öncesi kart alarmı

Derbi öncesi kart alarmı

Paylaş
Derbi öncesi kart alarmı

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın 20 Şubat tarihinde yapılacak derbi öncesi her iki takımda da 2'şer futbolcu sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş’ta Nobre ve İsmail Köybaşı, Fenerbahçe’de ise Lugano ve Bekir İrtegün’ün 3’er sarı kartları var. Süper Lig’de gelecek hafta Fenerbahçe, Kadıköy’de Kasımpaşa, Beşiktaş ile deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak.

BU SEZON DERBİ KAYBETMEDİLER

Bernd Schuster yönetimindeki Beşiktaş ile Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe bu sezon derbi kaybetmedi.

Schuster yönetimindeki siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Kadıköy’de 1-1 berabere kalırken, Galatasaray’ı Ali Sami Yen Stadı’na veda derbisinde 2-1 yendi.

Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe ise, Süper Lig’de kendi evinde ağırladığı Beşiktaş ile 1-1, Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken, sezon öncesinde Almanya’da Galatasaray ile yaptığı Spor Toto Dostluk Kupası maçını 1-0 kazandı.

LİGİN EN PAHALI İKİ TAKIMI

Yarınki derbi aynı zamanda Türkiye’nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Transfer borsasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, Fenerbahçe’nin bu sezon kadrosunda bulunan futbolcularının tahmini toplam piyasa değeri 258 milyon 661 bin TL, Beşiktaş’ınkiler ise 222 milyon 19 bin TL.

Süper Lig’de mücadele eden futbolcular içinde ise tahmini bonservis ücreti en yüksek olanı 31 milyon 520 bin TL ile Galatasaraylı Arda Turan. Arda’yı, 26 milyon 595 bin TL ile Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Quaresma, 24 milyon 625 bin TL ile de Fenerbahçe’nın Uruguaylı oyuncusu Lugano izliyor.

İLK DERBİ HEYECANI

Beşiktaş’ın devre arasında kadrosuna kattığı Simao, Fernandes ve Almeida, Türkiye’de ilk derbi maça yarın çıkacak. Siyah-beyazlı takımda ayrıca, sezonun ilk yarısındaki maçta forma giymeyen Hilbert, görev verilmesi halinde Fenerbahçe’ye karşı yarın ilk derbisini oynayacak.

Necip Uysal ile genç oyuncu Onur Bayramoğlu da daha önce Fenerbahçe’ye karşı forma giymedi. Fenerbahçe’de ise ilk yarıdaki maçta oynayamayan Stoch, Yobo, Caner Erkin, Bekir İrtegün, İlhan Eker ve Serkan Kırıntılı, görev verilmesi durumunda Fenerbahçe formasıyla ilk kez Beşiktaş’a karşı sahada ter dökecek.

HAKEMLER AYNI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarınki derbide görev alacak hakemler, iki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy’deki maçı da yönetmişti. MHK tarafından maça atanan hakem Cüneyt Çakır, yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile 4. hakem Süleyman Abay, yarın görev yapacak.

Haberin Devamı