Bilim - Teknoloji Deprem, Sony'i de Vurdu
Paylaş
Deprem, Sony'i de Vurdu

Geçtiğimiz günlerde Japonya'da meydana gelen büyük deprem ve ardından gerçekleşen tsunami, NGP'nin çıkış tarihini de tehlikeye soktu.

Japonya henüz yakın zamanda yaşadığı felaketin yaralarını sarmaya çalışırken, depremin artçı sarsıntıları da oyun dünyasını vurmaya devam ediyor. Ülkede yaşanan büyük yıkımın etkileri, hemen her alanda görüldüğü gibi oyun piyasasını da etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak Sony Computer Entertainment Amerika müdürü Jack Tretton'dan herkesi şoke eden açıklamalar geldi. Tretton, "Hedefimiz, tabii ki söz verdiğimiz tarihte, yani 2011 yazının son günlerinde konsolumuzu hayranlarıyla buluşturmak. Ancak Japonya'da meydana gelen deprem ve Tsunami, yazılım ve donanımlarımız açısından hayati önem taşıyan fabrikalarımıza büyük zarar verdi." "Şu an için ilk amacımız, bu fabrikalarımızı onarmak ve teknoloji üretimimize devam etmek. Bu sebeple, hiç istemediğimiz halde NGP'nin çıkışı 2011'in sonuna, hatta 2012 yılına kalabilir. Ancak henüz netleşmiş bir şey yok. Hep beraber bekleyip göreceğiz." şeklinde konuştu. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı