Gündem Deprem öncesi fokurdadı

Deprem öncesi fokurdadı

Paylaş
Deprem öncesi fokurdadı

Datça ve Marmaris'te de hissedilen depremin Simi Adası açıklarında suyu nasıl 'fokurdattığı' böyle görüntülendi

Muğla'nın Datça ve Marmaris ilçelerinde dün (cumartesi) saat 17.23 sıralarında hissedilen ve merkez üssü Oniki Adalar olarak açıklanan 4.5 büyüklüğündeki deprem öncesi, Yunanistan'ın Simi Adası açıklarında denizdeki hareketlilik amatör kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Datça Villa Tatil Sitesi'nde oturan amatör kameraman Ali Rıza Öztekin (51) saat 16.30 sıraları balkondan denize bakarken bir hareketlenme olduğunu fark ettiğini belirterek, ``Hemen kameramı çalıştırdım. Simi açıklarında deniz adeta fokur fokur kaynıyordu. Hareket zaman zaman azalıp yükseliyordu, bir süre devam etti. Fay hattı gibi bir çizgi üzerinde meydana gelen kabarma sırasında dalgalar oluştu. Dalgalar, Datça sahillerine kadar geldi'' dedi.

Bir diğer görgü tanığı 25 yaşındaki Seymen Şimşek ise, aynı bölgede saat 14.00 sıraları çok daha büyük bir hareketlenme olduğunu belirtirken, ``Yaklaşık bir iki dakika sürdü. Adeta bir hortuma benziyordu. Olayın yaşandığı sular bir fıskıye gibi yükselip alçalıyordu. Sonra azalarak kayboldu'' diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA