Gündem Denizli'yi ayağa kaldıran paket

Denizli'yi ayağa kaldıran paket

Paylaş
Denizli'yi ayağa kaldıran paket

Denizli'deki bir PTT şubesinde paketten dökülen sarı toz 'şarbon' paniği yarattı; ancak daha sonra bunun zayıflama tozu olduğu ortaya çıktı.

Denizli'de Gürcan Mahallesi’nde bulunan PTT Baş Müdürlüğü’nün Dağıtım Servisi’nde Almanya’dan gönderilen paketten dökülen sarı toz, şarbon paniğine yaşanmasına neden oldu.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin müdahale edip korumaya aldığı içinde toz bulunan poşet, Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve analiz için laboratuvara gönderildi.

Haberin Devamı

KARANTİNAYA ALINDI

Pakete dokunan üç PTT dağıtım görevlisi tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi’ne götürülürken, Dağıtım Servisi’nin bir bölümü boşaltılıp karantinaya alındı.

Yaşanan paniğin ardından, panik yaratan paketin Almanya’dan Zeynep Albayrak tarafından Denizli’nın Karahayıt beldesinde bir pansiyonda çalışan 24 yaşındaki Özlem Çoban’a gönderildiği öğrenildi.

GIDA DESTEĞİ

Sabah yaşanan heyecanlı anların ardından Özlem Çoban ile irtibata geçen polis, genç kadının ifadesini aldı. Çoban, ifadesinde kilo sorunu olduğu için Almanya’dan zayıflama tozu sipariş ettiğini, gelen paketi rejimde gıda desteği amacıyla kullanacağını söyledi.

LABORATUVAR SONUCU: GIDA MADDESİ

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Zarfın içindeki toz maddenin, gıda maddesi olduğunun belirlendi. Zarf içinde şüpheli toz maddenin belirlenmesinin ardından, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından test için Ankara'ya gönderilen maddenin yapılan inceleme neticesinde gıda maddesi olduğu tespit edilmiştir" denildi

DHA

Haberin Devamı