Gündem Denizli'de 'Lincoln' operasyonu

Denizli'de 'Lincoln' operasyonu

Paylaş
Denizli'de 'Lincoln' operasyonu

Denizli'de aralarında iki işadamının da bulunduğu çeteye 'Lincoln' kod adı verilen operasyonla darbe vuruldu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2007 yılında tekstil işçisi Seçil Kesmez´in ayağından vurularak yaralanmasının ardından İzmir´de bulunan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı´nın talimatıyla olayı aydınlatmak için çalışma başlattı.

Yaklaşık iki yıldır çalışması süren operasyonda başka bir suçtan cezaevinde bulunan İ.T.'nin (İrfan Tekin) (36) liderliğindeki organize suç örgütüne karşı önceki gün (cumartesi) operasyon düzenlendi. Sabaha karşı 15 adrese eşzamanlı operasyon düzenlenerek baskın yapıldı.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, üzerinde biri ``TC Polis'' yazılı 4´ü ruhsatlı 10 tabanca, biri M16 görünümünde 5 av tüfeği, 9 uzun namlulu silah mermisi ile birlikte çok sayıda kartuş ve av tüfeği fişeği, polis telsizisi, 3 bıçak, 1 biber gazı, 1 sustalı çelik jop, 1 polis kelepçesi, 11 şarjör ve 10 gram kubar esrar ele geçirildi.

2007 yılında takibe alınan çete üyelerinin Lincoln marka kullandığı araç nedeniyle operasyona bu ismin verildiği öğrenilirken, tekstilci işadamı C.Ö´nün geçtiğimiz yıl yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi´nin yürüttüğü mali bir soruşturmaya ismi karışmıştı.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Denizli´nin huzur kenti olması için suç ve suçlulara karşı yapılan kararlı çalışmaların ve operasyonların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ (DHA)