Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Dengeyi vücut kurar
HABERİ PAYLAŞ

Dengeyi vücut kurar

Haberin Devamı

Erkekler cinsel ilişki sayısını dert edinir. Çünkü sayısı fazlalaştığında kendini eşlerine ispatlamış hissederler. Ama vücudu zorlamak sağlıklı değil. Yanlış beklentiler erkeğin başına sonradan dert açabilir.

SORU: Rengi değişti

1 haftadır boşaldığımda spermim sarı ya da beyaz değil, kahverengi gibi. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Nasıl bir hastalığın belirtisidir?

CEVAP

Spermin renk farklılıklarının hangi sorunu yansıttığı ancak bu konuda yapılacak bir tetkik ile renk değişikliği yapan hususun ne olduğunun saptanması ile mümkün olabilir. Örneğin; bu kahverengin beklemiş kan hücrelerinden geldiği yapılan tetkikte anlaşılırsa meni kanalları ve keselerinde kanamaya neden olabilecek hastalıklar yönünden inceleme yapılır. Bir üroloji uzmanına başvurunuz.

SORU: Ya beni aldatırsa?

70 yaşındayım. Eşim ise 44 yaşında. Ona karşı yetersiz olduğumu düşünüyorum. Beni aldatır diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

70 yaşında birinin önemli bir sağlık sorunu yoksa haftada 1-2 defa cinsel ilişkide bulunması normaldir, sanırım bu eşiniz için de yeterli olacaktır. Daha fazlası için kendinizi zorlamamanızı öneririm, vücut zaten ihtiyaçları doğrultusunda hareket eder. Birçok insan bunu bir öğünç, erkeklik meselesi olarak gördüğünden kaliteli cinsel yaşam yerine sayısal performansı hedeflemektedir. Performans göreceli bir kavramdır. Bir kez temas kurduktan sonra ikincisini kuramıyorum diye gelenler var.

Açlık ya da uyku gibi...

Ama bu kişi 50 yaşında ve 15 yıldır evli ise, aynı gece 2 defa ilişki kurma beklentisi ve zorlaması içinde olması için neden yoktur. Kısa sürede birden fazla ilişkide bulunmak hem kişinin fiziki hem de psikolojik durumu ile ilgilidir. Birincide başarılı ve tatmin edici bir ilişki gerçekleştiren erkek bir süre istirahatten sonra istiyor ve sertleşme oluşuyorsa ikinci birleşmeyi yapabilir. Tıpkı kişinin açlık, uyku gibi diğer fiziki ihtiyaçlarına benzer şekilde vücudu cinsel ihtiyaçlarını da gerekli ölçüde karşılamasını ayarlayacaktır.

SORU: Sonuçlar kötü

2 yıllık evliyim, çocuğum yok. Sperm testi sonuçlarım pek iyi değil. Eşimde bir sorun tespit edilmedi. Erkeğin sperm hücrelerinden kaynaklanabilen kısırlık sorunları nelerdir?

CEVAP

Miktar azlığı, kıvamı bozukluğu, hücre hareketliliğinde düşüklük, hücrelerin ölü olması ve iltihap gibi nedenler olabilir. Sperm hücrelerinde yapısal bozukluk da görülebilir. Bunlar göz ile saptanamaz uzman androloji laboratuvarlarında mikroskopik analiz ile bu konuda özel eğitimli teknisyenler tarafından değerlendirilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder