Spor Del Bosque zam istemedi

Del Bosque zam istemedi

Paylaş
Del Bosque zam istemedi

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü, 1.5 milyon euro tutarındaki maaşının artırılması isteğini hemen reddetti

Türkiye’de A Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Guus Hiddink’in maaşı tartışılırken, İspanya’da ise Vicente del Bosque, maaşının artırılması teklifini reddetti. İspanya’yı Dünya Şampiyonu yapan Del Bosque’nin, İspanya Futbol Federasyonu’ndan yıllık 1.5 milyon euro aldığı ve bu ücretin, elde edilen başarıya göre az olduğu belirtildi. İspanyol medyası tarafından dile getirilen bu artış istemi, usta çalıştırıcı tarafından kabul görmedi.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adam, aldığı maaşın kendisi için yüksek bir rakam olduğunu ve artırılmasını kabul etmeyeceğini söyledi. İspanya Milli Takımı’nın hocasının aldığı maaşın tartışılmasının yanlış olacağını savunan Del Bosque, medyadan milli görev ile ilgili tartışmaların sportif alana kaydırılmasını talep etti.

Başarılı çalıştırıcının kabul etmemesindeki temel etkenin, İspanya’da yaşanan ekonomik kriz olduğu vurgulandı. Bilindiği gibi Hiddink’in aldığı para, “Gizlilik maddesi” nedeniyle polemik konusu olmuş, hocanın aldığı para için 4.5 milyon ile 11 milyon euro arasında çeşitli rakamlar ortaya atılmıştı.

İspanyol basını da Türkiye A Milli Takımı’nın Teknik Direktörü’nün, 9 milyon 600 bin dolar aldığını duyurdu. İspanyol basını tarafından hazırlanan listede Hiddink’in 9 milyon 600 bin dolar aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İSPANYOL MEDYASINA GÖRE MAAŞLAR

Rusya : 12 milyon $

İngiltere: 9.9 milyon $ Türkiye: 9.6 milyon $

İtalya: 4.1 milyon $ Meksika: 4 milyon $

Almanya: 2.3 milyon $

Hollanda: 2.7 milyon $

İsveç: 2.6 milyon $

İspanya: 2.2 milyon $

Portekiz: 2 milyon $

Brezilya: 1.25 milyon $

Arjantin: 1.2 milyon $

Japonya: 1.2 milyon $

Yunanistan: 1.15 milyon $

Fransa: 720 bin $

Belçika: 720 bin $

Avusturya: 600 bin $

Danimarka: 570 bin $

ABD: 400 bin $

Sırbistan: 447 bin $

Slovenya: 360 bin $

Uruguay: 300 bin $